Ένα διαφορετικό ξενοδοχείο ανοίγει τις πόρτες του στην Ήπειρο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων.
«Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων», η θεατρική μεταφορά του παγκόσμιου best seller της Lidia Brankovic, έρχεται στην Ήπειρο στο πλαίσιο της πανελλήνιας περιοδείας της, με τέσσερις παραστάσεις σε Άρτα, Πρέβεζα, Ιωάννινα και Ηγουμενίτσα.
Η παράσταση, από τους TWIMAGINATION και το Θέατρο Τεχνών Θεσσαλονίκης, συνδυάζει θέατρο, πρωτότυπη μουσική, ειδικά εφέ, ζογκλερικά, ξυλοπόδαρους και θεατρικές μάσκες, δημιουργώντας μια φαντασμαγορική εμπειρία για τα παιδιά.
Ένα ξενοδοχείο όπου πρωταγωνιστούν τα συναισθήματα
Κάθε μέρα είναι διαφορετική στο Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων, γιατί διαφορετικά είναι και τα συναισθήματα που κατοικούν σε αυτό.
Ο Λουκάς ξυπνά ξαφνικά στο δικό του Ξενοδοχείο Συναισθημάτων και εκεί συναντά τον Θυμό, τη Λύπη και τον Φόβο. Ο Θυμός φωνάζει δυνατά και τραντάζει το δωμάτιο, η Λύπη πλημμυρίζει τα πάντα με τα δάκρυά της, ενώ ο Φόβος εμφανίζεται γεμάτος φοβίες και απρόοπτες γκάφες.
Στην προσπάθειά του να διαχειριστεί όλα όσα συμβαίνουν, ο Λουκάς θα συναντήσει την Ελπίδα και την τολμηρή Ρεσεψιονίστ, ενώ όταν κάνει την εμφάνισή της η Αγάπη, ολόκληρο το ξενοδοχείο γεμίζει φως και γέλιο.
Μέσα από την ιστορία, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικά συναισθήματα και μαθαίνουν ότι όλα έχουν τη δική τους θέση και αξία.
Μια παράσταση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα
Πέρα από την ψυχαγωγία, «Το Ξενοδοχείο των Συναισθημάτων» έχει έντονο κοινωνικο-συναισθηματικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Μέσα από τη δράση, τη μουσική και τη θεατρική αφήγηση, τα παιδιά ενθαρρύνονται να αναγνωρίζουν και να αποδέχονται τα συναισθήματά τους, αλλά και να αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση και την αυτογνωσία τους.
Η παράσταση μπορεί παράλληλα να αποτελέσει αφορμή για συζήτηση στην τάξη, γύρω από τη συναισθηματική νοημοσύνη και τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά μπορούν να κατανοούν και να διαχειρίζονται όσα αισθάνονται.
Τέσσερις παραστάσεις στην Ήπειρο
Η περιοδεία θα περάσει από τέσσερις πόλεις της Ηπείρου, δίνοντας τη δυνατότητα σε οικογένειες από ολόκληρη την περιοχή να παρακολουθήσουν την παράσταση.
Άρτα – Κυριακή 23 Αυγούστου
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 21:00, στο Παραποτάμιο Υπαίθριο Θέατρο Άρτας.
Εισιτήριο: 12 ευρώ.
Πρέβεζα – Δευτέρα 24 Αυγούστου
Στις 21:00, στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Γιάννης Ρίτσος».
Εισιτήριο: 12 ευρώ.
Ιωάννινα – Τρίτη 25 Αυγούστου
Στις 21:00, στο Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ Φρόντζου.
Εισιτήριο: 12 ευρώ.
Ηγουμενίτσα – Τετάρτη 26 Αυγούστου
Στις 21:00, στο Υπαίθριο Θέατρο Ηγουμενίτσας «Μ. Γκανάς».
Εισιτήριο: 12 ευρώ.
Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες και αποτελεί μια ευκαιρία για ένα διαφορετικό καλοκαιρινό βράδυ, όπου το θέατρο συναντά τη μουσική και την παιδική φαντασία.
Οι συντελεστές
Θεατρική διασκευή: Βασίλης Αραμπατζής & Χριστόφορος Χριστοφορίδης
Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Χριστοφορίδης
Μουσική: Κωνσταντίνος Μοσχοβίτης (CosMosch)
Κινησιολογία/Χορογραφίες: Φιλιώ Ζαγοράκη
Σκηνικά, κοστούμια & σχεδιασμός μασκών: Κατερίνα Λιολιού
Κατασκευή θεατρικών μασκών: Νιόβη Μπολιάκη
Κατασκευή σκηνικών: Kolossaion Productions
Κατασκευή κοστουμιών: Αγάπη Ταρασίδου
Illustration poster: Lidia Brankovic
Αφίσα παράστασης: Ντόρη Λούκρη
Υπεύθυνη σχολικού προγραμματισμού: Ελευθερία Καμπαγιοβάνη
Παίζουν: Νεκταρία Γκαγκαβούζη, Χρήστος Μηνασίδης, Θεοχάρης Μπαϊρακταρίδης και Ματθίλδη Τσέκου.
Η παραγωγή είναι του Θεάτρου Τεχνών Θεσσαλονίκης ΑΜΚΕ και της TWIMAGINATION.
Τέσσερις στάσεις στην Ήπειρο, τέσσερις διαφορετικές βραδιές και ένα ξενοδοχείο όπου κάθε δωμάτιο κρύβει και ένα διαφορετικό συναίσθημα.