Το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ηπείρου σταμάτησε τις εργασίες στο Πάπιγκο

papigko l

Αρκετούς μήνες μετά την έναρξη των εργασιών ανέγερσης συγκροτήματος οικιών στο Πάπιγκο από τον εφοπλιστή Αντώνη Λαιμό οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ανακάλυψαν ότι όφειλαν να είχαν γνωμοδοτήσει επί της μελέτης!

Τέτοια γνωμοδότηση δεν είχε ζητηθεί σε κανένα στάδιο της αδειοδότησης των οικιών. Κρίνοντας όμως ότι το Πάπιγκο –πέρα από το Διάταγμα Ζαγορίου το οποίο ισχύει- είναι κηρυγμένο και ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλους ζήτησαν την μελέτη η οποία από τις τοπικές υπηρεσίες στάλθηκε στις κεντρικές του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Υπουργεί έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να γνωμοδοτήσει και παρέπεμψε τον φάκελο στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Ηπείρου.

Το Τοπικό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του, στις αρχές Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι δεν διαθέτει όλα τα στοιχεία για γνωμοδότηση και αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή των εργασιών ωσότου λάβει απόφαση.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε άμεσα στην Αστυνομία και οι εργασίες σταμάτησαν. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την υπηρεσία δεν ενημερώθηκε ούτε ο ιδιοκτήτης, ούτε οι υπεύθυνοι των έργων, μελετητές κλπ.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα ζητήματα αναφέρουν ότι είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά όπου διακόπτονται οικοδομικές εργασίες με απόφαση υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το θέμα πάντως αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου οπότε θα ληφθεί και η οριστική απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ