Το θέατρο του παραλόγου…. Καταργούν τον Φορέα αλλά έστειλαν νέο Διάταγμα για τη Λίμνη

LIMNH_5Μόνο ως θέατρο του παραλόγου μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που συμβαίνει με τη λίμνη Παμβώτιδα. Στο ρόλο του πρωταγωνιστή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και οι υπηρεσίες του και στο ρόλο του κομπάρσου οι αρχές και οι φορείς των Ιωαννίνων.

Μόλις πριν από μία βδομάδα το Υπουργείο Περιβάλλοντος κατέθεσε στη Βουλή προς ψήφιση το Νομοσχέδιο για την συγχώνευση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Σύμφωνα με την πρότασή του ο Φορέας της Λίμνης, είναι ο μοναδικός που καταργείται και δεν συγχωνεύεται, για λόγους που προφανώς γνωρίζουν οι υπηρεσίες του και ουδείς άλλος.

Όμως κάποιες άλλες υπηρεσίες του ίδιου Υπουργείου πιθανόν δεν γνώριζαν ούτε αυτό…

Κι έτσι για πέμπτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια αποστέλλουν ένα ακόμη Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, αναθεωρημένο, για την προστασία της Λίμνης. Την ευθύνη για την εφαρμογή του θα την έχει ο Φορέας… Αυτός που καταργείται δηλαδή.

Κι αν αυτό δεν είναι θέατρο του παραλόγου, είναι σίγουρα δείγμα λειτουργίας του ελληνικού κράτους. Στο ίδιο Υπουργείο, δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά… Ή το αντίθετο!

Πέραν αυτού, οι συντάκτες του αναθεωρημένου Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί, κυρίως από τους αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής.

Δεν έλαβαν υπόψιν τους καμία από τις επισημάνσεις που είχαν γίνει, παρά μόνο στο νέο σχέδιο πρόσθεσαν «απαγορεύεται» και «μη» θέλοντας έτσι να μετατρέψουν το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων σε Μουσείο.

Κι εκτός όλων αυτών ζητούν από Δήμο, Περιφέρεια και λοιπούς να γνωμοδοτήσουν άμεσα. Για πολλοστή φορά, τα τελευταία χρόνια…

Ένα Προεδρικό Διάταγμα που έχει γίνει στην κυριολεξία ανέκδοτο και είναι πιθανό να μείνει ανέκδοτο από τη στιγμή που καταργείται ο Φορέας αλλά και το Ρυθμιστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ