Το τέταρτο Μνημόνιο θέλει τους μάγους του!

bouleutes sirepirus

bouleutes sirepirus

Όνειρο ζουν… Ο λόγος για τους βουλευτές, που στο νέο πακέτο μέτρο, το 4ο μνημόνιο για τη χώρα, βλέπουν την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και οραματίζονται την Ελλάδα της ανάπτυξης!

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι γιατί ψηφίζουν –αυτό ο καθένας μπορεί να το αναλύσει και να το εξηγήσει- το ζήτημα είναι γιατί πανηγυρίζουν, φτάνοντας μάλιστα στα όρια της πρόκλησης…

Το να βαφτίζεις το 4ο Μνημόνιο, την λιτότητα δηλαδή μέχρι και το 2021, που περιλαμβάνει περικοπές και φοροεπιδρομές, ως έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση, πραγματικά ούτε μάγος δεν το πετύχαινε…

Τελικά, μερικές φορές, είναι καλύτερα να μην μιλάς!

Παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα από τις ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν να τις εκφωνήσουν στη Βουλή, αλλά τις απέστειλαν στα μέσα ενημέρωσης με πανηγυρικούς μάλιστα τίτλους!

Τις παραθέτουμε χωρίς επιπλέον σχόλια..

Βασίλης Τσίρκας Βουλευτής Άρτας
«Βρισκόμαστε σήμερα σε μια οριακή στιγμή. Αν πετύχουμε, η Ελλάδα θα βγει από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων, θα επιστρέψει σταδιακά στις αγορές χρήματος και θα αποκτήσει τη δυνατότητα, με τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018, να αναχρηματοδοτεί το χρέος της.
Το πέρασμα στη νέα εποχή, χωρίς μνημόνια και καταναγκασμούς, δεν μπορεί να έχει τη σφραγίδα των πολιτικών και των πρακτικών των κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα για 40 χρόνια και την κατέστρεψαν. Θα έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για πρώτη φορά είναι ορατή η οριστική έξοδος από τα μνημόνια. Για πρώτη φορά είναι ορατή συγκεκριμένη λύση για το χρέος».

Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων
«Η συμφωνία δίνει δυνατότητες εξόδου από την κρίση και το μνημονιακό πλαίσιο, παρέχοντας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία το χώρο και το χρόνο να επουλώσει πληγές, να ανασυνταχθεί και να αναπτυχθεί. Το τοπίο μπορεί να είναι θολό και ο ελληνικός λαός κουρασμένος και απογοητευμένος έπειτα από 7 χρόνια κρίσης, ωστόσο το σχέδιο της Αριστεράς για διέξοδο από την κρίση δοκιμάζεται και προσπαθεί να απαντήσει στις σημερινές προκλήσεις υπερβαίνοντας τις δυσκολίες, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Κώστας Μπάρκας, Βουλευτής Πρέβεζας
«Ο λαός μάς έφερε στην κυβέρνηση για να γλιτώσει από εσάς. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέρχονται από κολέγια, αλλά από δημόσια σχολεία. Δεν σπουδάσαμε στο εξωτερικό, αλλά σε ελληνικά πανεπιστήμια. Όνειρό μας δεν ήταν η αγορά σκάφους, αλλά να κάνουμε παρέες, να κουβεντιάσουμε, να αναλύσουμε μαζί με την κοινωνία, μέσα στην κοινωνία» και πρόσθεσε «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας».

Χρήστος Μαντάς, Βουλευτής Ιωαννίνων
«Νομίζουμε ότι ανοίγουμε μία μικρή δυνατότητα για να βγούμε από την επιτροπεία και τα μνημόνια και να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να στήσουμε τη χώρα στα πόδια της και στον λαό να δώσουμε μία ορατή ελπίδα»

Όλγα Γεροβασίλη, Βουλευτής Άρτας
«Με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης διαψεύδεται για άλλη μια φορά το πολιτικό αφήγημα της ΝΔ. Όπως διαψεύσθηκε με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Όπως διαψεύσθηκε με την «αριστερή παρένθεση», που ματαίως περιμένουν να κλείσει.
Η ιστορία για το ποιες κυβερνήσεις και με ποιους συμμάχους εγκλώβισαν τη χώρα στην επιτροπεία έχει γραφτεί.
Τώρα, γράφεται η σελίδα εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Και γράφεται από τη δική μας κυβέρνηση, με τον δικό μας σύμμαχο. Τον ελληνικό λαό».

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ