Το ΤΕΜΠΜΕ «στραγγαλίζει» την επιχειρηματικότητα

aaepimel

Τα προβλήματα με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που έκαναν χρήση του χρηματοδοτικού εργαλείου ΤΕΜΠΜΕ αναδεικνύει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως σημειώνει στην επιστολή εν μέσω της σωρείας προβλημάτων από την πανδημία ο επιχειρηματικός κόσμος καλείται να καλύψει και τα υπόλοιπα χρηματοδοτήσεων του χρηματοδοτικού εργαλείου ΤΕΜΠΜΕ και μάλιστα με καταληκτική ημερομηνία την 30/09/2020.

«Στην ανακοίνωση του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Κ. Καραμανλής μιλούσε για ένα χρηματοδοτικό – αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο θα έδινε με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου «ανάσα» στις επιχειρήσεις, σήμερα θα πρέπει να σας σημειώνουμε ότι μετατρέπεται σε  μια «θηλιά»  στο λαιμό των επιχειρήσεων με τη  συμμετοχή μάλιστα της   Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας η οποία βεβαίωσε το σύνολο των οφειλών μας στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Η επιθυμία της Ελληνικής επιχειρηματικότητας δεν είναι να μας χαριστούν οι χρηματοδοτήσεις, άλλωστε, το έχουμε αποδείξει κατά καιρούς, έχουμε σηκώσει  μεγαλύτερο βάρος για τη διάσωση της Ελληνικής οικονομίας από αυτό που μας αναλογούσε», αναφέρει το Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο με την επιστολή του ζητά:

-Nα σταματήσει άμεσα η βεβαίωση των οφειλών μας από την Ελληνική  Αναπτυξιακή Τράπεζα  στις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου οικονομικών.

-Να μην ισχύσει η βεβαίωση των οφειλών  όσων έχουν βεβαιωθεί μέχρι σήμερα.

-Να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος ρύθμισης των οφειλών μας σε 120 δόσεις άτοκα με εναρκτήρια ημερομηνία  που θα συζητηθεί για να αποφευχθεί η έναρξη του προγράμματος με αυτή του ειδικού πλαισίου ρύθμισης των οφειλών μας λόγω covid-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ