Το συσκευαστήριο της Ένωσης στη διάθεση των παραγωγών

AKTINIDIO1Το εγχείρημα της λειτουργίας του συσκευαστηρίου ζητά να στηρίξουν οι παραγωγοί της περιοχής ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Άρτας Φιλιππιάδας. Το συσκευαστήριο θα εξυπηρετεί παραγωγούς εσπεριδοειδών και ακτινιδίου ακόμη κι αν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις παραγωγών.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κάλεσε τους παραγωγούς να επισκεφθούν τη μονάδα, να την γνωρίζουν και στη συνέχει να τη στηρίξουν.

«Εμείς, πέρα από το ότι έχουμε συστήσει μια εταιρεία και θα το δουλέψουμε και για λογαριασμό του συνεταιρισμού, έχουμε αποφασίσει πως κάποιος παραγωγός μεμονωμένα, ο οποίος θα θελήσει να μαζέψει την παραγωγή μόνος του, εμείς θα είμαστε στη διάθεση του, είτε θα αφορά το ακτινίδιο, είτε το πορτοκάλι είτε το μανταρίνι, να το συσκευάσουμε, να του το καλιμπράρουμε με τα λιγότερα λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται και ακολούθως σχετικά με τα ακτινίδια, αν χρειαστεί να ανοίξουμε και τα ψυγεία που διαθέτει ο συνεταιρισμός για να τα αποθηκεύσει ούτως ώστε να απολαύσει καλύτερες τιμές στο εγγύς μέλλον. Είμαστε λοιπόν στη διάθεση και ενός εκάστου μεμονωμένου αγρότη παραγωγού της περιοχής να μπορέσει επιτέλους να αυτοοργανωθεί με τη στήριξη και τη συμπαράσταση τη δική μας», ανέφερε στις δηλώσεις του.

Ο κ. Γκίζας πρόσθεσε ότι «ήδη υπάρχουν κάποιες μικρές συμφωνίες με χώρες της Ευρώπης και θα μπούμε καθαρά και στο εμπορικό κομμάτι, όχι μόνο να περιμένουμε να συσκευάσουμε ενός εκάστου παραγωγού».

Κάλεσε τους παραγωγούς να κάνουν τη διακίνηση των προϊόντων μέσω της Ομάδας Παραγωγών, τονίζοντας ότι «μόνο αν οργανωθούμε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους κακούς εμπόρους και τους κακούς τρόπους διαχείρισης του προϊόντος». Ενώ πρόσθεσε ότι «περνώντας μέσα από την Ο.Π. ενισχύουμε τον ίδιο τον παραγωγό με τα επιχειρηματικά προγράμματα».

Και τα καταστήματα υγειονομικού, όχι μόνο στην περιοχή μας, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να διαθέτουν φυσικό χυμό σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές γιατί έτσι θα υπάρχει και μια προστιθέμενη αξία για το προϊόν, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ Γκίζας.

Αισιόδοξο είναι το στοιχείο που ανέφερε ο κ. Γκίζας, ότι όλο και περισσότεροι νέοι ενδιαφέρονται ν’ ασχοληθούν με τις αγροτικές καλλιέργειες, και όπως είπε, «κάτι κινείται στον κάμπο» προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Α.Σ. Άρτας – Φιλιππιάδας σε συνεργασία με τους συνεταιρισμούς Καβάλας, Κατερίνης και ένα πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, θα συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις προβολής τοπικών προϊόντων στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος που έχει εγκριθεί. Θα γίνουν περίπου 16 – 17 εκθέσεις μέσα στην τριετία οπότε, όπως είπε ο κ. Γκίζας, «είναι μια καλή ευκαιρία να οργανώσουμε μαζί ένα καλό περίπτερο για να μπορέσουμε να προβάλλουμε τα προϊόντα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ