Το Σωματείο Εικαστικών για το κτίριο στη Δομπόλη

DOMPOLH3

Η συζήτηση για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου έχει φουντώσει. Το Σωματείο Πτυχιούχων Ανώτατων Σχολών Εικαστικών Τεχνών είναι αυτό που παρεμβαίνει με υπόμνημά του, υποστηρίζοντας την ανάγκη ίδρυσης Καλλιτεχνικού Σχολείου και στέγασής του στο συγκεκριμένο κτίριο.

«Η πρόταση για ίδρυση και λειτουργία ενός Κέντρου Τέχνης η οποία εμφανίστηκε το 2018,

θεωρούμε ότι θα μπορούσε να συμπορευτεί ιδανικά με τη δική μας, αφού έτσι θα προάγεται τόσο η ανάδειξη, διατήρηση και συνέχιση των τεχνών όσο και η καλλιέργεια της Αισθητικής Αγωγής μέσω της Καλλιτεχνικής Παιδείας», σημειώνει.

Στο υπόμνημα γίνεται ειδική μνεία στη Δημοτική Πινακοθήκη η οποία στερείται χώρων και χρειάζεται αναβάθμιση.

Υποστηρίζει ότι το κτίριο της Δομπόλη πρέπει να αποδοθεί στους δημότες με στόχο την επαναφορά της εκπαιδευτικής χρήσης και ταυτόχρονα τη λειτουργία Κέντρου Τέχνης.

«Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει να δημιουργήσει ένα πρότυπο κέντρο πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης αντάξιο της πόλης των Ιωαννίνων όπου θα φιλοξενείται ένας πολύτιμος φορέας τυπικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και συγχρόνων θα προβάλλεται η καλλιτεχνική κληρονομιά και η σύγχρονη τέχνη σε συνδυασμό με δράσεις μόνιμων και περιοδικών εκθέσεων, δημιουργώντας ένα Ευρωπαϊκό και Βαλκανικό πνευματικό πόλο έλξης επισκεπτών», σημειώνεται στο υπόμνημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ