Το σχέδιο του Υπ. Οικονομικών για τις αποδείξεις

APODEIKSEIS

APODEIKSEISΕκ νέου τίθεται στο τραπέζι από το οικονομικό επιτελείο η συγκέντρωση αποδείξεων, με στόχο τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εισπράξεων από τον Φ.Π.Α..

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει από το εισόδημα των φορολογουμένων να εκπίπτουν δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.

Η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί το 100% από το φορολογητέο εισόδημα των αποδείξεων από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.

Επίσης, στο μέτρο αυτό θα ενταχθούν οι λογαριασμοί που θα πληρώνουν σε μπαρ, εστιατόρια, χώρους συνάθροισης και εστίασης.

Το υπουργείο στοχεύει στο να αναγκάσει τους φορολογουμένους να δηλώνουν στην εφορία όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά που εισπράττουν και να αυξηθούν οι εισπράξεις του Φ.Π.Α..

Σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του έτους θα είναι υποχρεωμένοι να συλλέγουν όλες τις αποδείξεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Η εφορία όμως δεν θα αναγνωρίζει προς έκπτωση από το εισόδημα όλες τις αποδείξεις. Στην αρχή κάθε οικονομικού έτους και σε κάθε περίπτωση πριν ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώνει ποιες αποδείξεις θα «μετράνε» και θα οδηγούν σε μείωση του φορολογητέου εισοδήματος.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ