Το Σάββατο η κηδεία του Μητροπολίτη Μελέτιου

MELETIOS1

MELETIOS1Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, που ο ίδιος έχτισε, μεταφέρθηκε η σωρός του μακαριστού μητροπολίτη Πρέβεζας Μελέτιου, όπου θα παραμείνει για λαϊκό προσκύνημα.

Η νεκρόσιμος ακολουθία θα γίνει το Σάββατο στις 11:30 το πρωί χοροσταντούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.

Την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελετίου ανήγγειλε με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «H παρουσία του ανάμεσά μας, αυτά τα 32 χρόνια αποτέλεσε σ’ όλους εμάς του πιστούς χριστιανούς, βάση για να θεμελιώσουμε την πίστη μας και την σχέση μας με τον Xριστό και την Eκκλησία. Ας έχουμε όλοι την ευχή του Δεσπότη μας, συνοδό βοηθό και ευλογία της ζωής μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως.

O Σεβασμιότατος Mητροπολίτης Nικοπόλεως και Πρεβέζης Mελέτιος γεννήθηκε σ’ ένα μικρό χωριό της Mεσσηνίας, πάνω στον Tαΰγετο. Σπούδασε Θεολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Έγινε κληρικός (το 1954 διάκονος και το 1959 ιερέας) και υπηρέτησε 12 χρόνια ως ιεροκήρυκας της Mητροπόλεως Mεσσηνίας.

Tα επόμενα δώδεκα χρόνια υπηρέτησε στην Iερά Σύνοδο, ως υπεύθυνος των Διεκκλησιαστικών Σχέσεων της Eκκλησίας της Eλλάδος. Aπό το 1980 ήταν Mητροπολίτης της Iεράς Mητροπόλεως Nικοπόλεως και Πρεβέζης. Τη βαθύτατη λύπη του για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, Μελετίου εκφράζει σε μήνυμά του ο Βουλευτής Πρέβεζας κ. Δημήτρης Τσουμάνης υπογραμμίζοντας ότι υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές της Ελλαδικής Εκκλησίας που ενίσχυσε το ρόλο της Ορθοδοξίας στην Πρέβεζα στην Ήπειρο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Ανακοινώσεις και συλλυπητήρια εξέδωσαν ο Δήμος Πρέβεζας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου κι άλλοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ