Το ψηφιακό πλανητάριο στο 1o Δημοτικό Ελεούσας

planitario

Ήταν πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Υιοθετήθηκε και χρηματοδοτήθηκε και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας πήρε σάρκα και οστά. Το πλανητάριο ήταν στην αυλή έτοιμο για ταξίδια.

Μαζί με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας επισκεφθήκαν  το Πλανητάριο και οι μαθητές άλλων Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζίτσας.

Οι μαθητές παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ αστρονομίας μέσα στο Πλανητάριο  σε ομάδες.

Βγαίνοντας από τον θόλο το προσωπικό του Φορητού Πλανητάριου πρόθυμα  απαντούσε στις ερωτήσεις των μαθητών  και συζητούσε μαζί τους για το  διάστημα.

Παράλληλα διεξάγονταν παρατήρηση στο τηλεσκόπιο, του Ηλίου με χρήση  ειδικών προστατευτικών φίλτρων. Οι μαθητές παρατήρησαν ηλιακές κηλίδες  στην επιφάνεια του Ήλιου και έμαθαν από τι είναι φτιαγμένο το άστρο μας.

«Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο  σημαντική από ποτέ. Ζούμε παράλληλα σε μία δύσκολη εποχή. Είναι ανάγκη  να ξεφύγουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε. Ότι  υπάρχει γύρω μας και μας αρέσει. Ότι υπάρχει μακριά μας και μας  εξάπτει την φαντασία.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των  ηλικιών. Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την Τρίτη ηλικία» σημειώνεται σε ανακοίνωση του σχολείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ