Το πρώτο τυρί με σοκολάτα παράγεται στην Ήπειρο!

graviera me sokolata

Το πρώτο τυρί με σοκολάτα είναι γεγονός.. Έχει άρωμα και γεύση Ηπείρου! Εμπνευστής ένας μεγάλος ταξιδευτής, φωτογράφος και σοκολατοποιός, ο Γιώργος Ζαρζώνης. Η ιδέα γεννήθηκε σε κάποιο ταξίδι και μετατράπηκε σε πράξη από την γαλακτοβιομηχανία Καράλης, η οποία συνεχίζει να εκπλήσσει με τα προιόντα της τους Ηπειρώτες και όχι μόνο.

Ο Γιώργος Ζαρζώνης απευθύνθηκε στον Σπύρο Καράλη και έγιναν… συνένοχοι στο πείραμα!

Έτσι δημιουργήθηκε μία γραβιέρα που περιέχει πάστα σοκολάτας και ελάχιστο πιπέρι.

Γραβιέρα και σοκολάτα ωρίμασαν για οκτώ μήνες και δίνουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα, όπως λένε οι δημιουργοί.

Το επόμενο διάστημα θα βρίσκεται στην αγορά όμως αυτή την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο του σεφ Ανδρέα Γεωργούλη «Καντάρι» (Οπλαρχηγού Παλάσκα 15, 2651078917) που πρόσφατα πήρε χρυσό βραβείο από τα Estia Awards στην κατηγορία του, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά.

Μαζί θα σερβιριστεί το κρασί Valia Calda του οινοποιείου Imperator, κρασί που παράγεται από τη Μονή Βουτσάς και βραβεύτηκε σε διαγωνισμό στο Παρίσι.

Φωτογραφία: Γιώργος Ζαρζώνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ