Το πρώτο ιδιωτικό υδροπλάνο στα Γιάννινα

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και η Hellenic Seaplane Association που εκπροσωπεί τα ιδιωτικά υδροπλάνα στην Ελλάδα και αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα διθέσιο ιδιωτικό υδροπλάνο.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου στο πάρκο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων. Το Σάββατο η άφιξη έχει προγραμματιστεί στις εντεκάμισι με δώδεκα και την Κυριακή οι ώρες για το κοινό είναι από τις δέκα και μισή ως τις δύο το μεσημέρι.

Το υδροπλάνο θα προσγειωθεί στη λίμνη και το κοινό θα έχει την δυνατότητα να το δει από κοντά και να ενημερωθεί για τα χαρακτηριστικά του.

Να υπενθυμίσουμε πως το 2004 ξεκίνησε το πρώτο πρόγραμμα λειτουργίας υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Με κύρια βάση την Κέρκυρα, τα υδροπλάνα για τέσσερα χρόνια (από το 2004 έως και το 2008) πραγματοποιούσαν πτήσεις προς τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα, την λίμνη των Ιωαννίνων, το Brindisiτης Ιταλίας. Όλα αυτά τα χρόνια δόθηκαν σαφή και ασφαλή δείγματα γραφής της αξιοπιστίας των υδροπλάνων, καθώς δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα ούτε από τις πτήσεις τους (ξεπέρασαν τις 15.000 μεταφέροντας περισσότερους από 180.000 επιβάτες) ούτε από την λειτουργία τους.

Τα υδροπλάνα έχουν δοκιμαστεί εδώ και πολλές δεκαετίες σε πολλές ξένες χώρες και είναι αποδεδειγμένο πως μπορούν να αποτελέσουν για την χώρα μας μια αξιόπιστη λύση ως μια επιπλέον συγκοινωνιακή επιλογή.

Ειδικότερα, τα υδροπλάνα με κύρια χαρακτηριστικά τους την ασφάλεια και την ευελιξία μεγιστοποιούν την πολυχρηστικότητά τους, καθώς δύνανται να εκτελέσουν διάφορα είδη πτήσεων όπως: • Τακτικές Επιβατικές πτήσεις, • Έκτακτες Επιβατικές (Charter) • Περιηγητικές (Sightseeing) • Φορτίου (Φάρμακα, Τρόφιμα, Τύπος, Δέματα, κλπ) • Νοσοκομειακές • Έρευνας και Διάσωσης • Πυρόσβεσης κ.λπ.

Είναι ένα ευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσον και συνυπάρχει αρμονικά με πλοία, ιδιωτικά σκάφη, αλιευτικά κ.α.

«Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως η ύπαρξη πιστοποιημένου υδατοδρομίου στη λίμνη Ιωαννίνων και κατ’ επέκταση η παρουσία υδροπλάνων σε αυτήν, προσθέτει μια σημαντικότατη υπεραξία, καθώς με τη χρήση αυτού του νέου μεταφορικού μέσου θα παρέχεται στους επισκέπτες της περιοχής ένας πρωτοποριακός και άκρως ελκυστικός τρόπος μετακίνησης, δίνοντάς τους επιπλέον επιλογές άφιξης και αναχώρησης.Πιο συγκεκριμένα, τα ΓιάννεναΘα μπορούν να συνδεθούν με εγχώριους τουριστικούς προορισμούς αλλά και με εξωχώριους και αντίστροφα και μάλιστα με απευθείας πτήσεις.Π.χ. Μπορούμε άμεσα να συνδεθούμε με την Κροατία,την Αλβανία και την Ιταλία» τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Ξενοδόχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ