Το Πνευματικό Κέντρο μειώνει τα δίδακτρα

FILIOS_MOISISΣε μία ακόμη πρωτοβουλία, με ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκρισμα, προχωρά η Δημοτική Αρχή και η Διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Μωυσής Ελισάφ, το Πνευματικό Κέντρο προχωρά σε οριζόντια μείωση για όλες τις δομές του, της τάξης του 10%.

Το νέο τιμολόγιο στα δίδακτρα τίθεται σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, αφορά δηλαδή στο δεύτερο εξάμηνο. Καλύπτει το Ωδείο, τις Σχολές Χορού και το Εικαστικό Εργαστήρι, δομές στις οποίες σπουδάζουν περισσότερα από 1200 παιδιά.

Το μέτρο αυτό, αποτελεί τη συνέχεια άλλων σημαντικών παρεμβάσεων, στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Αρχή, με στόχο να ανακουφίσει τους κατοίκους της περιοχής, σε μία περίοδο σκληρής οικονομικής λιτότητας.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η μείωση των δημοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες, η εκκαθάριση των τιμολογίων στην οποία προχωρά η ΔΕΥΑΙ, οι κοινωνικές δομές, όπως το παντοπωλείο, το ΚΗΦΗ, ο ξενώνας αστέγων αλλά και η επιστροφή χρημάτων στους συμπολίτες που προέρχονται μετά τη διόρθωση των τετραγωνικών και της τιμής ζώνης των κατοικιών τους.

«Η προσπάθειά μας είναι συνεχής και αδιάκοπη. Με το μέτρο που ανακοινώνουμε σήμερα ωφελούνται περισσότερες από χίλιες οικογένειες, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Δεν πρόκειται για μία μεμονωμένη ενέργεια αλλά για τη συνέχεια ενός πλέγματος μέτρων που θέτουμε σε ισχύ για την ανακούφιση των συμπολιτών μας», επεσήμανε στη συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος.

Η μείωση των τιμολογίων του Πνευματικού Κέντρου κατέστη εφικτή αφού προηγήθηκε ο εξορθολογισμός των οικονομικών υποχρεώσεων της επιχείρησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι η σημερινή διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης βρήκε συσσωρευμένες υποχρεώσεις από το 2006 της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Είχαμε δεσμευθεί για δραστικές μειώσεις στα τιμολόγια και σχεδιάζαμε να τις θέσουμε σε ισχύ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα επώδυνα μέτρα που έρχονται όμως, το ένα μετά το άλλο, πλήττουν καίρια το οικογενειακό εισόδημα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε άμεσα στις μειώσεις αυτές. Τον Σεπτέμβριο θα επανέλθουμε με τον εξορθολογισμό των τιμολογίων και με περαιτέρω μειώσεις για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Μωυσής Ελισάφ.

Τόνισε δε ότι η οριζόντια μείωση των τιμολογίων κατέστη εφικτή χάρη στην εξυγίανση που προηγήθηκε στα οικονομικά της επιχείρησης.

Σήμερα επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο μήνα θα τεθεί σε ισχύ μηνιαία κάρτα για τους χρήστες του δημοτικού πάρκινγκ στα Λιθαρίτσια, η οποία για τους καθημερινούς χρήστες θα επιφέρει μείωση της τάξης του 20%.

Παράλληλα θα εξεταστούν τρόποι για περαιτέρω μειώσεις ενώ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για την αλλαγή τιμολογίου και το υπόγειο πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας.

«Βρήκαμε ένα Δήμο με άμεσες υποχρεώσεις άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Βρήκαμε δημοτικές επιχειρήσεις με μεγάλες οφειλές. Και στον έναν χρόνο καταφέραμε να βάλουμε νοικοκυριό και να προχωρήσουμε σε μειώσεις. Αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσα θα μπορούσαν να γίνουν εάν δεν είχαμε βρει τα χρέη αυτά», τόνισε ο Δήμαρχος στη συνέντευξη τύπου.

Η Δημοτική Αρχή λοιπόν με συνέπεια σε όσα έχει εξαγγείλει παίρνει σημαντικές πρωτοβουλίες και προχωρά σε μέτρα για την ανακούφιση των συμπολιτών. Παράλληλα αξιοποιεί όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς η ανεργία αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό πρόβλημα της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ