Το Πλανητάριο που κατέκτησε την Ελλάδα

Το φορητό ψηφιακό πλανητάριο έκανε πρεμιέρα στα Γιάννινα πριν από τρία χρόνια περίπου. Ήταν το όραμα μιας παρέας που υποσχέθηκε «να φέρει τον έναστρο ουρανό σε μας»… Το πέτυχε και με το παραπάνω.

Ο Κώστας Σακκάς Πολιτικός Μηχανικός, ο Νικόλαος Ματσόπουλος αστρονόμος επί τέσσερις δεκαετίες, ο Φάνης Ματσόπουλος συνεργάτης του Ευρωπαικού Νοτίου Αστεροσκοπείου και ο Χρήστος Σακκάς πολιτικός μηχανικός είναι οι πρωτεργάτες της μοναδικής κατασκευής.

Από τότε το «Planetarium On The Go» διανύει απόσταση ίση με την περίμετρο της Γης – πάνω από 40.000 km – κάθε χρόνο, φέρνοντας την εξερεύνηση του διαστήματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Το πλανητάριο είναι μια ειδική ημιμόνιμη φορητή κατασκευή σταθερού θόλου με καρέκλες για τους θεατές προσφέρει μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό του είναι η ημισφαιρική οθόνη προβολής διαμέτρου 6 μέτρων και με επιφάνεια εμβαδού 57 τετραγωνικών μέτρων!

Παράλληλα με τις προβολές  γίνεται και παρατήρηση με τηλεσκόπιο, μεταξύ άλλων του Δία με τα φεγγάρια του και το Κρόνου με τους δακτυλίους του.

Το ταξίδι του συνεχίζεται… Κι έτσι το πλανητάριο από τα Γιάννινα κατέκτησε την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ