Το Περιφερειακό για την επίθεση στην Κόνιτσα

 Στην καταδίκη της επίθεσης που έγινε στην Κόνιτσα, σε βάρος ανήλικων προσφύγων, προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Το θέμα έθεσε ο Κονιτσιώτης Μάκης Χατζηεφραιμίδης τονίζοντας ότι σε μία περιοχή που έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής, το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε πολύ μεγάλη λύπη. «Εμείς νιώσαμε τι σημαίνει προσφυγιά, ξέρουμε τι σημαίνει να αφήνεις μια πατρίδα και να βρίσκεσαι σε έναν άλλο τόπο» είπε ο κ. Χατζηεφραιμίδης.

Ο κ. Χατζηεφραιμίδης αναφερόμενος στο συμβάν ανέφερε ότι η επίθεση έγινε από άτομα που καθοδηγούνταν από τον επικεφαλής τους, από μακριά.

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Κώστα Αναγνώστου, εκλεγμένου με την παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο» ο οποίος κάλεσε τον κ. Χατζηεφραιμίδη να απαντήσει πως γνωρίζει για τον τρόπο που δόθηκαν οι εντολές και τον παρότρυνε να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να δώσει τα στοιχεία που έχει.

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν σχέση ούτε με τα ελληνικό αλλά ούτε και με το ορθόδοξο πνεύμα.

Οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων θα προχωρήσουν στην επεξεργασία κοινού κειμένου που θα έχει την μορφή ψηφίσματος καταδίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ