Το Πάρκο Υψηλής Έρευνας «φώλι» για να γίνει Τεχνόπολη..

parko texnologias

Έμμεση απάντηση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλογιάννη και στην πρότασή του για δημιουργία Τεχνόπολης στα Γιάννινα ως της πλέον ενδεδειγμένης λύσης για την στήριξη και την ανάπτυξη της καινοτομίας έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης υποστήριξε ότι η ιδέα, αλλά και η δημιουργία του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας είναι μια πρωτοπορία για την Περιφέρεια Ηπείρου και έχει την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης.

«Αυτό (το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας) είναι δημιούργημα δικό μας και της κεντρικής διοίκησης, και γι’ αυτό μας έχουν βάλει προκαταβολικά στο Ταμείο Ανάκαμψης», τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι αυτό θα κατασκευαστεί σε δημόσια έκταση και  αποτελεί το «φώλι» ώστε να προσελκυσθούν και άλλες εταιρίες του κλάδου στην περιοχή. «Από κει και πέρα η ευρύτερη περιοχή μπορεί να γίνει μια τεχνόπολη», συμπλήρωσε ενώ μετέφερε και την πρόθεση του εκπροσώπου  της P&I  κ. Τριάντη,  ότι είναι διατεθειμένος για το  τμήμα των εγκαταστάσεων που θέλει η  δική του εταιρεία να αναλάβει αυτός  τη δαπάνη έναντι των μελλοντικών ενοικίων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ