Το παραδικαστικό αγγίζει πλέον και τα Ιωάννινα

DIKH– Αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο Βήμα για τα περίεργα πλοκάμια σε δικαιοσύνη, αυτοδιοίκηση κι αλλού

Πρόγευση όσων αναμένεται να ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα δίνει δημοσίευμα στο «Βήμα» καθώς για πρώτη φορά επίσημα προκύπτει ότι παραδικαστικό κύκλωμα αγγίζει και τα Γιάννινα.

Πρόκειται για δικαστικό πόρισμα το οποίο προηγήθηκε και αποκαλύπτει το παραδικαστικό κύκλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύει το Βήμα, σε αυτό συμμετέχουν εν ενέργεια δικαστές και εισαγγελείς, δικηγόροι, αστυνομικοί, δικαστικοί επιμελητές, επιχειρηματίες κλπ. Πρόκειται για ένα πρόεδρο εφετών στα Ιωάννινα, μία εφέτη στην Αθήνα αλλά και έναν εισαγγελέα πρωτοδικών στα Ιωάννινα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η δίωξη στρέφεται κατά 20 προσώπων και αφορά την αποκαλούμενη υπόθεση του κυκλώματος παράνομων πλειστηριασμών ακινήτων. Σε τρεις κατηγορούμενους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Πρόκειται για ένα πολιτικό μηχανικό, έναν αρχιμανδρίτη που έχει ήδη απασχολήσει τις δικαστικές αρχές αλλά και ένα δικηγόρο γνωστό τηλεοπτικό πρόσωπο.

Η υπόθεση αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την ολομέλεια εφετών που συγκαλείται στις 31 Μαΐου 2012.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε με την άρση του απορρήτου χιλιάδων συνομιλιών που κατέγραψε η ΕΥΠ. Ετσι, αποκαλύφθηκε ότι στήνονταν συνθέσεις έναντι αμοιβής και απαλλάσσονταν ακόμα και εμπλεκόμενοι στο πρώτο προδικαστικό κύκλωμα. Κρατούσαν επίσης στο συρτάρι υποθέσεις που αφορούσαν δήμαρχο μεγάλης πόλης.

Η προκαταρκτική εξέταση διερευνήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος συνέταξε και το πόρισμα που διαβιβάστηκε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Χατζίκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ