Το Πανεπιστήμιο σε μία ακόμη παγκόσμια λίστα

Στην πεντάδα των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια λίστα «Webometrics Ranking of World Universities» για το 1ο εξάμηνο του 2020 περιλαμβάνεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 602η θέση ενώ ψηλότερα είναι το Καποδιστριακό, το Αριστοτέλειο, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο συγκεκριμένος θεωρείται από τους πλέον έγκυρους πίνακες κατάταξης παγκοσμίως διότι στηρίζεται σε στοιχεία άμεσα επαληθεύσιμα στο διαδίκτυο, και όχι σε δείκτες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια και «έρευνες γνώμης» οι οποίοι διακατέχονται σε κάποιες περιπτώσεις από μεροληψία ή υποκειμενισμό.

Βασική αρχή της συγκεκριμένης κατάταξης είναι ότι στη σημερινή εποχή η πλειονότητα των σημαντικότερων δραστηριοτήτων ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος πρέπει να ανακλάται κατ’ ανάγκη στον παγκόσμιο ιστό. Η κατάταξη δημοσιεύεται για 17η χρονιά, από το 2004, και ανανεώνεται δύο φορές το χρόνο κάθε Ιανουάριο και Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ