Το Πανεπιστήμιο επισκέπτεται στα Μουσεία του Κάστρου

argir mouseio

argir mouseio

Με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση τόσο των εαρινών περιηγήσεων στο Κάστρο, στην Παλιά Αγορά και στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης όσο και των πρόσφατων φθινοπωρινών θεματικών περιηγήσεων στο νησί της πόλης και στην Καστρίτσα, η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης συνεχίζει τη συγκεκριμένη δράση.

Η πρώτη περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στα Μουσεία της Εσωτερικής Ακρόπολης (Ιτς καλέ) του Κάστρου Ιωαννίνων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Βυζαντινό μουσείο Ιωαννίνων (κυρίως κτήριο): Ανάπτυξη και παρουσίαση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.
Διάρκεια: 45΄
Θησαυροφυλάκιο και συλλογή Αργυροχοΐας Βυζαντινού Μουσείου Ιωαννίνων. Ανάπτυξη και παρουσίαση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων και από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.
Διάρκεια 30΄
Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρου στο «Φετχιέ» τζαμί και παρουσίαση της έκθεσης με τίτλο «Από την Άπειρο χώρα στην Μεγάλη Ήπειρο. Ηπειρώτες ακολουθώντας την υπερπόντια μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Τέλος του 19ου αιώνα έως τον Μεσοπόλεμο», που οργανώθηκε από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Παρουσίαση από μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστήμιου.
Διάρκεια 20΄

Μουσείο Αργυροτεχνίας Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Πειραιώς. Ανάπτυξη και παρουσίαση από υπαλλήλους του Μουσείου.
Διάρκεια 45΄

Σημείο συνάντησης: Είσοδος της Εσωτερικής Ακρόπολης (Ιτς καλέ) του Κάστρου Ιωαννίνων, ώρα 10:00

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ