Το Πανεπιστήμιο διδάσκει τουρκικά

Η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας στην Αθήνα κα. Oya Yazar και ο Υποπρόξενος κος  Oğuz Köşker επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσε η πιλοτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας σε φοιτητές, που διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Γενική Πρόξενος και ο Υποπρόξενος συναντήθηκαν με τον Πρύτανη Καθ. κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθ. κ. Μηνά Πασχόπουλο, καθώς και με την κα Θ.Τσελίγκα, Ε.Ε.Π. Αγγλικής Γλώσσας και υπεύθυνη της δράσης του Κέντρου Ξένων Γλωσσών. 

Ο Πρύτανης έκανε μία αναλυτική παρουσίαση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δίνοντας έμφαση στις ακαδημαϊκές και ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος. Η Γενική Πρόξενος εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αντιστοίχων πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Τουρκία. Όσον αφορά τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας, ώστε η διδασκαλία της να συνεχίσει να προσφέρεται σε ετήσια βάση στους φοιτητές και το προσωπικό του Ιδρύματος, στοχεύοντας μάλιστα στην απόκτηση πιστοποίησης της γνώσης των συμμετεχόντων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ