Το Πανεπιστήμιο αναζητά ξενοδοχεία για τη στέγαση φοιτητών!

Στη λύση της εκμίσθωσης δωματίων σε ξενοδοχεία ή σε συγκροτήματα ενοικιαζόμενων καταφεύγει και φέτος το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες για στέγαση των φοιτητών. Η απόφαση ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της Συγκλήτου και ήδη το Πανεπιστήμιο έχει προχωρήσει σε ανοιχτή πρόσκληση προκειμένου να πάρει προσφορές για μίσθωση μέχρι το τέλος Ιουνίου. Το πρόβλημα στέγασης των φοιτητών έχει γίνει εξαιρετικά έντονο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και δεν έλειψαν περιπτώσεις όπου οικογένειες δεν μπόρεσαν να σηκώσουν το βάρος και τα παιδιά υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα όνειρά τους.

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στέκεται αρωγός με στόχο κανένας φοιτητής να μην χάσει τις σπουδές του εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων.

Έτσι για τον αριθμό αυτών που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν δωμάτιο στις Εστίες μεριμνά να βρουν δωρεάν στέγη σε ξενοδοχείο ή σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων.

Οι προσφορές των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν ως την ερχόμενη Παρασκευή.

Απομένει να υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον από τον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς κατά το παρελθόν ήταν εξαιρετικά μειωμένο, είτε λόγω των κρατήσεων τουριστών είτε λόγω των μισθώσεων για την φιλοξενία προσφύγων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ