Το ωράριο που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων

agora ioannina ep

Την πρότασή του για την λειτουργία της αγοράς κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων με αφορμή τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το επιτρεπόμενο ωράριο βάση της ΚΥΑ είναι από τις δέκα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ. Στη βάση αυτή ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει την λειτουργία των καταστημάτων Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις δέκα το πρωί μέχρι τις δυόμισι και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις δέκα μέχρι τις δύο και από τις πεντέμισι ως τις εννέα το βράδυ.

«Οι επαγγελματίες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο συνωστισμός στα καταστήματά μας δεν ευθύνεται για τη διασπορά του ιού. Ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση που δεν θωράκισε το δημόσιο σύστημα Υγείας, που δεν αύξησε τα δρομολόγια των ΜΜΜ όπου οι άνθρωποι στοιβάζονται καθημερινά, που τα παιδιά μας στριμώχνονται σε 30άρια τμήματα.

Η λογική της ατομικής ευθύνης είναι αυτή που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας, γι’ αυτό εμμένει στην αδιέξοδη πολιτική διαχωρισμού του κόσμου σε εμβολιασμένους και μη. Όλα είναι υποταγμένα στη σχέση κόστους – οφέλους. Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο ο κοινός αγώνας των επαγγελματιών όλων των κλάδων καθώς και των εργαζομένων μπορεί καταφέρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματός μας!» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ