Το Ολοήμερο Σχολείο ξεκινά με περικοπές στις σχολικές καθαρίστριες

meropi tzoufi1

Την άμεση ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τις σχολικές καθαρίστριες θέτει η Μερόπη Τζούφη, τονίζοντας πως η κυβέρνηση προχωρά στη λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου χωρίς να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια.

Σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, την οποία συνυπογράφουν 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνεται πως το διευρυμένο ωράριο επιβάλλει -μεταξύ άλλων- την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας και υγιεινής στα σχολεία, λαμβάνοντας υπόψη τον υπαρκτό κίνδυνο εποχικής έξαρσης της πανδημίας.

Η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ως ενδεικτικό παράδειγμα την περίπτωση του Δήμου Ιωαννιτών, όπου στο νέο πρόγραμμα του Ολοήμερου εντάχθηκαν 30 εκπαιδευτικές δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (9 νηπιαγωγεία και 21 δημοτικά). Την ίδια στιγμή, οι περικοπές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Δήμο είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 40 καθαρίστριες, ενώ 25 πρόκειται να δουν το μεροκάματό τους να κόβεται στη μέση λόγω της μετατροπής της σύμβασής τους σε μερικής απασχόλησης.

Σημειώνεται πως η ΚΕΔΕ, η δημοτική αρχή και όλες οι δημοτικές παρατάξεις ζητούν επιπρόσθετη χρηματοδότηση ώστε ο Δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί την επόμενη σχολική χρονιά. Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει:

1. Γιατί αρνείται να προχωρήσει σε επιπλέον προσλήψεις σχολικών καθαριστριών, προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του διευρυμένου ωραρίου;

2. Προτίθεται να αυξήσει τη χρηματοδότηση του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να προσληφθούν οι σχολικές καθαρίστριες που χάνουν τη δουλειά τους;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ