Το «νομοσχέδιο Γκάγκα» προκαλεί γαλάζιες αναταράξεις

nosokomeio n17

Αναταράξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας, εμπνεύσεως της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και το οικονομικό κόστος που επιφέρει για τους πολίτες.

Το νομοσχέδιο πέραν των άλλων φέρνει πληρωμές από την τσέπη των ασθενών για χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμη πως οι γιατροί του Δημοσίου θα μπορούν να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο αλλά και να χειρουργούν σε ιδιωτικές κλινικές. Αυτό κάνει πολλούς να εκτιμούν πως θα υπάρχει καθοδήγηση των πολιτών προς τον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να ξεκινήσουν πιλοτικά στα δημόσια νοσοκομεία και στα οποία οι πολίτες και πάλι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους για να δουν νυστέρι τις απογευματινές ώρες.

Οι αλλαγές αυτές προκαλούν αναταράξεις στο γαλάζιο στρατόπεδο αφού τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στο κόμμα της ΝΔ υπάρχουν πολλά στελέχη που αντιδρούν με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ειδικά τώρα που διανύουμε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου αναμένεται να συνεδριάσει ο Τομέας Υγείας της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να ζητήσει διευκρινήσεις και λεπτομέρειες για το «νομοσχέδιο Γκάγκα» από την ηγεσία του υπουργείου υγείας.

Στη συνεδρίαση του τομέα υγείας της γαλάζιας παράταξης αναμένεται να παραστούν ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία και συνέταξε το νομοσχέδιο, καθώς και εκπρόσωποι φορέων του τομέα υγείας αλλά και συνδικαλιστές.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές καθώς οι αλλαγές που προωθούνται θα έχουν και το ανάλογο πολιτικό κόστος καθ’ οδόν προς τις κάλπες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ