Το Νεκρομαντείο στο επίκεντρο των “Πράσινων Διαδρομών”

afisa nekromanteio

Το Νεκρομαντείο, αποτελεί το επίκεντρο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών, στο Νομό Πρέβεζας.

Οι δράσεις οργανώνονται σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά. Αξιοσημείωτο είναι ότι σε αυτές συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι λεμβούχοι της περιοχής.

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 10:00 π.μ. με σημείο συνάντησης τον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου. Από το προσωπικό της Εφορείας θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση, δίνοντας έμφαση στη σχέση του μνημείου με το, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, τοπίο της περιοχής, καθώς από την αρχαιότητα έχει συνδεθεί με χθόνιες λατρείες και μύθους για το μαντείο των νεκρών στις εκβολές του Αχέροντα.

Στις 11:30 π.μ. από το προσωπικό ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Στενών & Εκβολών Ποταμών Αχέροντα & Καλαμά θα γίνει παρουσίαση του πλούσιου οικοσυστήματος της περιοχής στο Κέντρο Πληροφόρησης Αμμουδιάς (απόσταση περίπου 4 χλμ. από τον αρχαιολογικό χώρο). Μετά το πέρας της ενημέρωσης, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με βαρκάδα στο Δέλτα του Αχέροντα προσφορά της ένωσης λεμβούχων της περιοχής.

Στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δίγλωσσο ενημερωτικό έντυπο, κονκάρδες και σελιδοδείκτες με θέμα τις πράσινες πολιτιστικές διαδρομές.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την αρχαιολόγο κα Πολυξένη Μπάρκα στο τηλ. 2682089890, Δευτέρα – Παρασκευή και στο τηλ. 2684041206 με τον κ. Σπύρο Ράπτη, Αρχαιοφύλακα.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ