Το μπαλάκι στην Περιφέρεια για τα έργα στην Άρτα

stilios

Το μπαλάκι στην Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους πέταξε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος σχετικά με την υλοποίηση έργων υποδομών στον αγροτικό τομέα.

Ο κ. Στύλιος απάντησε στα επίκαιρα ζητήματα σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο του ART TV και την Βίκυ Ευαγγελίου.

Αναφορικά με το υπόμνημα αγροτών της Άρτας με το οποίο ζητούν αγροτικούς δρόμους και αρδευτικά έργα στο πλαίσιο οργάνωσης της γεωργικής παραγωγής, δήλωσε: «Υπάρχουν ανοιχτά προγράμματα, τα οποία Δήμοι και περιφέρειες μπορούν να αξιοποιήσουν. Για την αγροτική οδοποιία υπάρχει χρηματοδότηση ύψους 43 εκατ. ευρώ και Πρόγραμμα Μικρών Εγγειοβελτιωτικών και Αρδευτικά Έργων κόστους έως 2,2 εκατ. ευρώ με συνολικό προϋπολογισμό 40 εκατ.».

Ήδη στην Άρτα τον περασμένο Αύγουστο παραδόθηκε ένα μεγάλο κανάλι άρδευσης από το Υπουργείο Υποδομών και πιο συγκεκριμένα στη περιοχή του Ιμαρέτ που πάει στη Φιλοθέη.

«Επίσης, δρομολογούνται και άλλα έργα όπως το Πέτα Κομποτίου που μας ταλαιπωρεί πολλά χρόνια» τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προσθέτοντας πως στις υποδομές οφείλει να συνδράμει και η αυτοδιοίκηση. Ειδικότερα, ανέφερε πως έχουν δοθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου έργα 8 εκατ. ευρώ για την Άρτα, και πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, για να γίνει η δημοπράτησή τους το γρηγορότερο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ