Το Μεσοβούνι τιμά τον Άγγελο Στεργίου

AGGELOS_STERGIOYΈναν από τους σπουδαιότερους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό θα τιμήσει η ιδιαίτερη πατρίδα του. Πρόκειται για τον παγκοσμίου φήμης πλέον Άγγελο Στεργίου, ο οποίος ανακάλυψε το εμβόλιο κατά του καρκίνου των λεμφαδένων προς τιμήν του οποίου το Μεσοβούνι Θεσπρωτίας, ο τόπος από τον οποίο κατάγεται, οργανώνει μία μεγάλη εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 29 Ιουνίου κατά την διάρκεια της οποίας θα βραβευθεί ο συγχωριανός τους για το σπουδαίο έργο του.

Ο Άγγελος Στεργίου άνοιξε επιστημονικά τα φτερά του στην Αμερική. Η Sellas Clinical Research Center, αποτελεί έναν φορέα που εφαρμόζει πρωτοποριακά θεραπευτικά και κλινικά πρωτόκολλα και στο τιμόνι του οποίου βρίσκεται ο διακεκριμένος επιστήμονας, γιατρός και κλινικός ερευνητής, Άγγελος Στεργίου.

Όνειρό του, όπως μας το είχε εξομολογηθεί στα Γιάννινα πριν μερικά χρόνια, ήταν να ιδρυθεί μία πρωτοποριακή κλινική στην περιοχή όπου σταδιακά θα αναλάμβανε την παρασκευή του εμβολίου.

Τελικά αυτό δεν κατέστη εφικτό και οι κλινικές εφαρμογές γίνονται πλέον σε συνεργασία με τον όμιλο «Υγεία».

Ο Άγγελος Στεργίου όμως είναι περήφανος για την ηπειρωτική καταγωγή του όπως είναι υπερήφανοι για τον «δικό τους γιατρό» και οι κάτοικοι στο Μεσοβούνι Θεσπρωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ