Το ΜέΡΑ διαμαρτύρεται για το «μουσικό πρόστιμο» στα Γιάννινα

klarino

Έντονη είναι η διαμαρτυρία από το ΜέΡΑ25 και τα στελέχη του στα Γιάννινα με αφορμή ένα πρόστιμο. Πρόστιμο που, σύμφωνα με όσα αναφέρονται, επιβλήθηκε από την Αστυνομία σε μουσικό της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν στελέχη του κόμματος, το αστυνομικό όργανο επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ στον Γιάννη Χαλδούπη πλανόδιο μουσικό που έπαιζε κλαρίνο σε δημόσιο χώρο χωρίς να φοράει μάσκα στις 22-01-22 (ημέρα της πανελλαδικής κινητοποίησης για τη στήριξη του ΕΣΥ).

Το κόμμα καταδικάζει την συγκεκριμένη ενέργεια, ζητά την διαγραφή του συγκεκριμένου προστίμου και επισημαίνει:

1. Τα όποια μέτρα προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και του δημοσίου συμφέροντος, επαληθεύουν το πραγματικό κύρος μέσα από το οποίο γίνονται σεβαστά από τους πολίτες, μόνο αν αποδίδουν υποχρεώσεις και δικαιώματα αναλογικά σε όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης και ιδιότητας. Ο νοών νοείτω!

2. Σε μια συγκυρία κατά την οποία το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού έχει υποστεί πραγματική καθίζηση του επιπέδου διαβίωσής του, μια τέτοια πράξη τιμωρίας μέσω της επιβολής εξοντωτικού οικονομικού προστίμου σε ένα μέλος της κοινωνίας μας το οποίο εδώ και δύο χρόνια στερείται κάθε τρόπο να προσποριστεί οποιοιδήποτε εισόδημα, καταγράφεται από την κοινωνία μας ως πράξη προσβλητική και εχθρική για το σύνολο της κοινωνίας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ