Το λιμναίο ταμείο, η χερσαία ζώνη και η γραφειοκρατία!

Οι καλές προθέσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας περισσεύουν… Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε και ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής από την Πάργα όπου βρέθηκε για να εγκαινιάσει τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Β’ Λιμενικού Τμήματος. Και οι προθέσεις αυτές αφορούν στην ίδρυση Δημοτικού Λιμναίου Ταμείου στα Γιάννινα αλλά και στην πολυσυζητημένη παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, στον Δήμο. Το δεύτερο θέμα βέβαια είναι σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια, το πρώτο αποτελεί αίτημα που τέθηκε από τον Δήμο πολύ πρόσφατα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί αναγκαιότητα την ίδρυση του Λιμναίου Ταμείου που θα έχει τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για οποιεσδήποτε παρεμβάσεις αφορούν το οικοσύστημα της λίμνης.

Ο Υπουργός δεν είχε να προσθέσει κάτι εξαιρετικά καινούριο, παρά μόνο να επιβεβαιώσει ότι το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά.

«Γίνεται ήδη μία επεξεργασία της πρότασης στο Υπουργείο και πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταλήξει σε κάτι συγκεκριμένο. Είμαι θετικός στο αίτημα και το λέω δημόσια», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά.

Περίπλοκα όμως είναι τα πράγματα και για την χερσαία ζώνη του λιμένος Ηγουμενίτσας, που επρόκειτο να παραχωρηθεί στο Δήμο.

Και τα έκανε περίπλοκα το… τέρας της γραφειοκρατίας!

Έχει τόση δύναμη άλλωστε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός, που μπορεί να ακυρώσει και την πιο ισχυρή πολιτική βούληση!

Ο κ. Κουρουμπλής επανέλαβε ότι απόφαση του Υπουργείου είναι τέτοιοι χώροι να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες.

Στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας ανέκυψε θέμα καθώς κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας. Αυτό τουλάχιστον απαιτεί το Υπουργείο Οικονομικών.

«Εκτιμούμε ότι θα το ξεμπλέξουμε και θα προχωρήσουμε», τόνισε ο Υπουργός εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα ολοκληρωθεί πριν το ΤΑΙΠΕΔ βγάλει προς πώληση τμήματα του λιμανιού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ