Το λιανεμπόριο μετράει τις πληγές του

pezodromoi gi2

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε ζώνες. Τα καταστήματα να ανοίξουν δηλαδή σε περιοχές που δεν έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων.

Η χρονιά φεύγει και το λιανεμπόριο μετρά τις πληγές του. Το στοίχημα για να σωθεί ο χριστουγεννιάτικος τζίρος φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να κερδηθεί, καθώς οι άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν πως μπορεί να διασωθεί μέσω του click away μόνο το 30% του χριστουγεννιάτικου τζίρου.

Κίνδυνος να χαθούν 12 δισ. ευρώ

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν μπορούν να προσδιορίσουν ακόμα το ύψος της ζημίας που προκαλείται, καθώς περιμένουν να έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των στοιχείων για τον ΦΠΑ, ενώ οι έμποροι εκτιμούν πως φεύγοντας η χρονιά, θα έχουν χαθεί 10 – 12 δισ. ευρώ από το λιανεμπόριο.

Σημειώνεται ότι το 2020 τα έσοδα μόνο από τον ΦΠΑ αναμένεται να παρουσιάσουν υστέρηση τουλάχιστον 3,27 δισ. ευρώ.

Λειτουργία σε ζώνες

Ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε ζώνες, δηλαδή να μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα με αυστηρά μέτρα στις περιοχές όπου το επιδημιολογικό φορτίο είναι χαμηλό.

Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου, σουπερμάρκετ μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία,

ζαχαροπλαστεία, φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων και μαγαζιά που λειτουργούν με click away, ενώ ανοικτά θα μπορούν να είναι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 07:00 έως 21:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ