Το κυβερνητικό κλιμάκιο έδειξε τον δρόμο για σημειακές αλλαγές στα όρια της Παμβώτιδας

klimakio amfitea

Τον δρόμο για αλλαγές στην οριοθέτηση της λίμνης έδειξε το κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Αθανάσιο Κοντογεώργη το οποίο επισκέφθηκε την Αμφιθέα και τους Λογγάδες και είχε συνάντηση με κατοίκους της περιοχής.

Και ο δρόμος αυτός δεν είναι άλλος από την τελευταία νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που με συνοπτικές διαδικασίες οι ιδιοκτήτες μπορούν να αποδεσμεύσουν τις περιουσίες τους που βρίσκονται εντός της γραμμής οριοθέτησης.

Η ζώνη αυτή όφειλε να είχε απαλλοτριωθεί από κράτος με την ολοκλήρωση της οριοθέτησης και φυσικά να αποζημιώσει  τους ιδιοκτήτες.

Με βάση τα νέα δεδομένα όσοι έχουν τίτλο ιδιοκτησίας μπορούν να προσφύγουν στην Κτηματική ώστε να τους επιστραφούν και παράλληλα να διακοπεί όποια δικαστική διένεξη μπορεί να υπάρχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ανέλυσε στους κατοίκους τις αλλαγές που επέρχονται με την νομοθετική παρέμβαση που έγινε για την δημόσια περιουσία και η οποία λύνει και τα θέματα με τις περιουσίες περιμετρικά της λίμνης.

Αυτό βέβαια που δεν έχει απαντηθεί μέχρι σήμερα αφορά στην διαδικασία επανακαθορισμού των ορίων της λίμνης.

Από την στιγμή που αποδεσμευτούν περιουσίες στις παραλίμνιες κοινότητες αλλά και τον Μάτσικα αυτόματα θα προκύψει ανάγκη εκ νέου καθορισμού της οριοθέτησης.

Άλλωστε τα ίδια τα στελέχη της  κυβέρνησης μιλούν για σημειακές αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Θα πρέπει ωστόσο να καθοριστεί η διαδικασία και να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι ώστε να μην ανακύψουν κι άλλα προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον επόμενο μήνα και σίγουρα μετά τις ευρωεκλογές θα επιστρέψουν στα Γιάννινα οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να δουν διεξοδικά τα θέματα αυτά σε σύσκεψη που θα γίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ