Το κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι, η πόλη κλειστή και οι φορείς στο… σκοτάδι!

koruazieroploio

Τι σημαίνει η άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου σε ένα μεγάλο λιμάνι μιας επαρχιακής πόλης; Τι σημαίνει η αποβίβαση εκατοντάδων επιβατών για δέκα ώρες περίπου;

Στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας το μόνο που σήμανε ήταν απίστευτη ταλαιπωρία για τους τουρίστες που περιφερόταν υπό βροχή, σε μία πόλη όπου σχεδόν τα πάντα ήταν κλειστά!

Το κρουαζιερόπλοιο έδεσε στο λιμάνι την Δευτέρα του Πάσχα. Όπως προκύπτει κανένας φορέας στην Ηγουμενίτσα δεν γνώριζε το παραμικρό, αν και ήταν η πρώτη άφιξη της χρονιάς.

Ούτε ο Δήμος είχε ενημερωθεί, ούτε η Περιφερειακή Ενότητα, ούτε το Επιμελητήριο, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος, ούτε ουδείς άλλος..

Ο ΟΛΗΓ κράτησε για τον εαυτό του την άφιξη την οποία δεν αναφέρει ούτε καν στην ιστοσελίδα του!

Το κρουαζιερόπλοιο μετέφερε 1200 επιβάτες. Τετρακόσια απ’ αυτούς κατευθύνθηκαν στα Μετέωρα και οι υπόλοιποι παρέμειναν στο πλοίο.

Εκατοντάδες κατέβηκαν στην πόλη για να γνωρίσουν τα αξιοθέατα, να κάνουν τις βόλτες τους, ενδεχομένως και τις αγορές τους..

Με την διαφορά ότι αυτό έγινε σε ημέρα αργίας όπου τα πάντα ήταν κλειστά. Καμία μέριμνα από τον Οργανισμό Λιμένος να δημοσιοποιήσει το γεγονός ώστε να υπάρξει είτε η συνηθισμένη υποδοχή, είτε μέριμνα από την πλευρά των επαγγελματιών να ανοίξουν τα καταστήματά τους ακόμη και σε μέρα αργίας.

Ορισμένοι βλέποντας τους τουρίστες να περιφέρονται υπό βροχή έσπευσαν να επιρρίψουν ευθύνες στους φορείς γιατί δεν φρόντισαν για τα απαραίτητα.. Και θα το είχαν πράξει, όπως συνέβη αρκετές φορές στο παρελθόν, υπό την προϋπόθεση ότι θα.. γνώριζαν!

Όμως η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου κρατήθηκε… μυστική και η ευθύνη για τις εικόνες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι τουρίστες βαραίνουν όσους δεν ενημέρωσαν.

Προφανώς το θεωρούν πολυτέλεια ή πιστεύουν ότι δεν έχουν τέτοια υποχρέωση καθώς το λιμάνι τους ανήκει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ