Το Κλειστό του Ελληνικού, η μεταφορά, δεκάδες πρωτοσέλιδα και τοπικές αντιδράσεις

Είδηση στο σύνολο του αθηναϊκού τύπου, πολιτικού και αθλητικού αποτελεί η αναμενόμενη μεταφορά του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου από το Ελληνικό στα Γιάννινα. Είδηση αποτελεί επίσης και σε πολλά περιφερειακά μέσα από την Θράκη μέχρι την Κρήτη για να αποκαλυφθεί ότι το Κλειστό είχε τελικά πολλούς μνηστήρες ανά την χώρα. Αρκετές είναι οι αναφορές για κίνηση ματ από τους Ηπειρώτες ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τις τοπικές τους αρχές για ολιγωρία στην διεκδίκηση. Η είδηση έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση, ειδικά στον χώρο του αθλητισμού όπως δείχνουν και οι τίτλοι πολλών δημοσιευμάτων.

Ποιο είναι το Κλειστό του Ελληνικού

Το Κλειστό Γήπεδο βρίσκεται στο Ελληνικό και αποτελεί μέρος του Ολυμπιακού Συγκροτήματος..Κατασκευάστηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και είχε χωρητικότητα 15.000 θέσεων για αγώνες καλαθοσφαίρισης, και 13.500 θέσεων για χειροσφαίρισης. Μετά την Ολυμπιάδα, οι 8.500 θέσεις του κάτω τμήματος έγιναν διαθέσιμες προς χρήση στο κοινό.

Χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 για τα προκριματικά της καλαθοσφαίρισης και τους τελικούς στη χειροσφαίριση. Επίσης, έχει λειτουργήσει ως έδρα για διάφορες ομάδες της Α1 μπάσκετ όπως η ΑΕΚ, ο Πανελλήνιος, και ο Πανιώνιος.

Το γήπεδο, κατασκευάστηκε από τις Μηχανική και EllisDon Κατασκευαστική Εταιρεία, ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2004, και εγκαινιάστηκε επίσημα στις 30 Ιουλίου 2004. Χτίστηκε με προδιαγραφές να είναι ένα γήπεδο πανομοιότυπο με αυτά του NBA. Το κόστος του έργου ανήλθε σε περίπου 49.000.000€.

Και τοπικές αντιδράσεις

Η είδηση στα Γιάννινα προκαλεί και αντιδράσεις. Επίσημα αυτές εκφράστηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρο Ριζόπουλο και από τον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Ο πρώτος με ανακοίνωσή του σημειώνει πως «αντί για δέκα γήπεδα που θα έπρεπε να έχει πάρει η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια καταλήξαμε στο γεγονός ότι τελικά θα παραλάβουμε ένα μεταχειρισμένο γήπεδο προκάτ.

Η ευθύνη για τις ελλιπείς αθλητικές υποδομές βαρύνει όλο το πολιτικό προσωπικό που πέρασε διαχρονικά από την Ήπειρο, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς και του νυν Περιφερειάρχη και επί οχταετία Νομάρχη Ιωαννίνων, γιατί όλοι τους δεν διεκδίκησαν αυτά που οφείλονταν στην περιοχή και έτσι πόροι κατανέμονταν ανισοβαρώς στους Νομούς που είχαν ισχυρότερους πολιτικούς εκπροσώπους».

Ο Θωμάς Μπέγκας έδωσε το στίγμα του μέσω ανάρτησης που έκανε στο Facebook. «Προσβλητική για τον τόπο η άποψη του αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης για την μετεγκατάσταση ενός μεταχειρισμένου κλειστού γυμναστηρίου, ως λύση για την ανάγκη ύπαρξης ενός τουλάχιστον ακόμα κλειστού γυμναστηρίου στα όρια του δήμου Ιωαννιτών», αναφέρει ο πρώην δήμαρχος της πόλης.

Μέσω των κοινωνικών δικτύων φαίνεται ότι με την συγκεκριμένη εξέλιξη διαφωνούν και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ