Το ΚΚΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει την αστυνομική βία

diadilosi kke

Τα γεγονότα αστυνομικής βίας και καταστολής που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου καταδικάζει η Τοπική Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, οι μηχανισμοί καταστολής του αστικού κράτους επιτέθηκαν απρόκλητα στην συγκέντρωση ξυλοκοπώντας αδιακρίτως με στόχο την διάλυσή της.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να μεταφερθούν 3 άνθρωποι στο νοσοκομείο και να προσαχθούν δεκάδες διαδηλωτές, ανάμεσα τους και μια ανήλικη μαθήτρια.

                «Το παραμύθι της κυβερνητικής προπαγάνδας, πως δήθεν η απαγόρευση έγινε για λογούς προστασίας της δημόσιας υγείας, κατέρρευσε με πάταγο από τους ίδιους, καθώς οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν σε ένα κελί και στοιβάχτηκαν σε ένα χώρο που δεν ξεπερνούσε τα 10 τετραγωνικά μέτρα.

                Καταγγέλλουμε πως την ώρα των συλλήψεων, παρών ήταν αστυνομικός, που ευθαρσώς δήλωσε μέλος της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, εκτοξεύοντας απειλές προς τους συλληφθέντες. Παρ’ολες τις απαιτήσεις των προσαχθέντων, να δοθεί άμεσα το όνομα του, καθομολογία του , εγκληματία Χρυσαυγίτη αστυνομικού, κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Η ευθύνη βαραίνει την ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων, αν καλύψει την παρουσία του ναζιστή αστυνομικού.

                Σήμερα ο λαός μας, μετέτρεψε την κυβέρνηση της Ν.Δ. σε μία γελοιογραφία. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τον λαό, να κηρύξει σιγή νεκροταφείου δεν πέρασε. Αν νομίζουν ότι οι αγώνες του λαού, ενάντια στις πολιτικές που έχουν βάλει στο στόχαστρο τη ζωή του, οι αγώνες του ενάντια στον Ιμπεριαλισμό και στο εγκληματικό ΝΑΤΟ θα μπει στο γύψο είναι πολύ γελασμένοι.

                Σήμερα, η Κυβέρνηση της Ν.Δ, το αστικό κράτος έδειξαν για ακόμα μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Επιλέγουν το μαστίγιο ενάντια σε έναν λαό που διεκδικεί την Υγεία, ζωή με δικαιώματα, απεγκλωβισμό από την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ. Πήραν την απάντηση που τους αρμόζει από τον λαό. Κανένας νόμος δε θα υλοποιηθεί όσο ο λαός μπαίνει μπροστά και διεκδικεί» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ