Το ΚΚΕ… δείχνει σε ποια εταιρεία εμβολιάστηκαν εκτός λίστας

emvolio covid

Την εταιρεία, εργαζόμενοι της οποίας εμβολιάστηκαν έξω από τα προβλεπόμενα, δείχνει η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ με σχόλιο που κάνει για τους εμβολιασμούς εκτός λίστας.

Στο σχόλιο αναλυτικά αναφέρει:

Την ίδια ώρα που στην πόλη οι ρυθμοί εμβολιασμού είναι πιο αργοί και από τη χελώνα, που μετακινούνται υγειονομικοί για να καλύψουν με μπαλώματα τις  τρύπες της κυβέρνησης στο σύστημα υγείας, που έχουν καταστραφεί στην πόλη παρτίδες εμβολίων, που τα νοσοκομεία είναι στα όρια τους με ελλιπές προσωπικό, που δεν έχει ληφθεί μισό μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό στους χώρους δουλειάς, η κυβέρνηση δίνει  το “ελεύθερο”, να μπορεί να κάνει η κάθε εταιρεία    ό, τι θέλει!

Από την πρώτη μέρα της πανδημίας ανταγωνιζόνταν οι φαρμακευτικές εταιρείες για το ποιος θα φτιάξει πρώτος την κερδοφόρα πατέντα, αντί να συνεργαστούν όλοι οι επιστήμονες και να φτιαχτεί γρήγορα, φθηνό εμβόλιο, για όλον τον κόσμο. Τώρα, παίρνει σειρά ο ανταγωνισμός των εταιρειών για το ποιος θα εμβολιάσει πρώτος τους εργαζόμενους αντιμετωπίζοντας τους  σαν “άλογα” στην κούρσα των  κερδών.

Η ΑΠΣΙ Πίνδος που φαίνεται να εμπλέκεται σε αυτό το ζήτημα, ξεχειλίζει από θράσσος, όταν με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας απέκρυβε κρούσματα και άφηνε άρρωστους τους εργαζόμενους να δουλεύουν με κορονοϊό, να γυρνάνε σπίτια τους και να κολλάνε τις οικογενειές τους, που επεδίωξε να απολύσει εργάτη επειδή διαμαρτυρήθηκε για όλα αυτά και απήργησε. Τώρα που αναγκάστηκε να τον πάρει πίσω στην δουλειά ύστερα από λαϊκη πίεση και δικάστικη απόφαση, τον τιμωρεί εκδικητικά σε άλλο πόστο, χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση, που η πίνδος το έχει παραδώσει εξ ολοκληρου σε εργολάβους .

Τη σφραγίδα για αυτή την ασυδοσία και τα εργασιακα κάτεργα την έχει βάλει η κυβέρνηση. Η ευθύνη δεν είναι και πάλι ατομική επιδιώκοντας να ρίξουν το φταίξιμο στους εργαζόμενους. Είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης και της εργοδοσίας

Από κοινού πολεμάνε με μανία κάθε εργασιακό δικαίωμα και μάλιστα φέρνουν νόμο με τις “ανατροπές του αιώνα” φτάνοντας ακόμα και στην κατάργηση του 8ωρου.

Υπάρχει λύση. Είναι αυτό που τρέμει η εργοδοσία και το κράτος τους,  την οργάνωση και την πάλη ενάντια στην αιτία της εκμετάλλευσης.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ