Το Κάστρο των Παιδιών επιστρέφει!

Η νέα πλατφόρμα εκδηλώσεων, αφιερωμένων στους μικρούς που εγκαινιάστηκε το 2017 από το Πνευματικό Κέντρο, ανοίγει και πάλι τις πύλες της από 18 έως 22 Ιουνίου 2018, στους χώρους του Ιτς Καλέ και συγκεκριμένα στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα Θερινό Σχολείο Πολιτισμού, με δομημένα εργαστήρια, τα οποία θα καθοδηγούν έμπειροι εκπαιδευτές, εμψυχωτές, καλλιτέχνες και παιδαγωγοί.

Στόχος του είναι να απασχολήσει με δημιουργικό τρόπο και εντελώς δωρεάν, παιδιά Δημοτικού Σχολείου, από 6 -12 ετών, μέσα από εργαστήρια, παιχνίδια, παραστάσεις, χορό και μουσική.

Στα περισσότερα από τα εργαστήρια και τις δράσεις υπεύθυνοι θα είναι καθηγητές και συντονιστές αναλόγων εργαστηρίων ή δράσεων του Πνευματικού Κέντρου καθώς και έμπειροι ειδικοί.

Είναι γνωστή σε όλους η ποιοτική και ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις εκπαιδευτικές δομές του Πνευματικού Κέντρου, όπως το Ωδείο, την Σχολή Χορού, το εικαστικό Εργαστήρι κλπ

Για την υλοποίηση της διοργάνωσης καθοριστική είναι η συμβολή του Μουσείου Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, διαθέτοντας τους χώρους, τις υποδομές του, αλλά και στηρίζοντας υλικά την δράση μας.

Τονίζεται ότι συμμετοχή για τα παιδιά της πόλης μας είναι εντελώς δωρεάν και θα γίνει με σειρά προτεραιότητας.

Από Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην γραμματεία του Κάστρου Των Παιδιών, που λειτουργεί καθημερινά από 9 πμ – 2μμ στα γραφεία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Αγ. Μαρίνας 55.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ