Το καρπούζι συμβάλλει στη μείωση της πίεσης

KARPOYZIΕίναι νόστιμο, δροσιστικό και συνυφασμένο με τους ζεστούς μήνες του έτους. Εκτός όμως από όλα αυτά, το καρπούζι είναι πολύ υγιεινό και συστατικά του ισχυροποιούν το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Hypertension». Στο πλαίσιο αυτής, εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Στη μία δόθηκε να πίνουν για 12 εβδομάδες εκχύλισμα από καρπούζι πλούσιο στα αμινοξέα L-κιτρουλίνη και L-αργινίνη, ενώ στην άλλη ομάδα δόθηκε ένα εικονικό εκχύλισμα.

 

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να απέχουν από τη λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου για την αρτηριακή πίεση ή την πραγματοποίηση οποιασδήποτε σημαντικής αλλαγής στον τρόπο ζωής τους, όπως δίαιτα και άσκηση, κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση εκχυλίσματος από καρπούζι είχε θετική επίδραση στην πίεση του αίματος καθώς και σε άλλες αγγειακές παραμέτρους των ατόμων που το έπιναν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ