Η Ομάδα «Εκτός των Τειχών» παρουσιάζει για μία και μοναδική φορά στα Ιωάννινα, στο Θέατρο Actina, το αριστούργημα του Νικολάι Γκόγκολ «Το ημερολόγιο ενός τρελού», ένα έργο μοναδικής ψυχολογικής ακρίβειας που φωτίζει τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στη λογική και την τρέλα.
Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Actina (Άννης Κομνηνής 8, Ιωάννινα).
Πληροφορίες και κρατήσεις στο 6974865401, ενώ η ηλεκτρονική προπώληση γίνεται μέσω more.com.
Ένα έργο-κατάδυση στην ανθρώπινη ψυχή
Γραμμένο το 1835, το έργο του Γκόγκολ αποτελεί μια σχεδόν αυτοβιογραφική ματιά πάνω στην ψυχική ασθένεια και την κοινωνική απομόνωση.
Ο ήρωας, ένας «απορριπτέος» υπάλληλος, ένας ενήλικας που δεν σταματά να παίζει, ζει σ’ έναν κόσμο φαντασίας και δημιουργικότητας, όπου τα αντικείμενα αποκτούν ψυχή. Όταν, όμως, έρχεται αντιμέτωπος με την κοινωνική πραγματικότητα, η φαντασία του στιγματίζεται ως επικίνδυνη και οδηγείται στη «συμμόρφωση».
Η παράσταση αναδεικνύει με ευαισθησία τη μοναξιά, τη διαφορετικότητα και την ψυχική πάλη του ανθρώπου απέναντι στην καταπίεση της καθημερινότητας.
Από τον Γκόγκολ στον Νικόλα Άσιμο
Ο σκηνοθέτης και ερμηνευτής Χρήστος Συρμακέζης εμπνεύστηκε από τα τραγούδια και τους στίχους του Νικόλα Άσιμου, βλέποντας σε αυτούς έναν «βίο παράλληλο» με τον ήρωα του Γκόγκολ.
Όπως σημειώνει, η σύνδεση αυτή έκανε πιο ζωντανή τη σκιαγράφηση του ήρωα και γέννησε μια παράσταση που «ξεκλειδώνει την ψυχή και το πνεύμα» του δημιουργού, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα σχόλιο πάνω στη μοναξιά, τη φυγή και την προσωπική επανάσταση.
Συντελεστές
- Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Χρήστος Συρμακέζης
- Σκηνικό – Κοστούμια: Χρήστος Συρμακέζης, Ιφιγένεια Παπαματθαιάκη
- Φροντιστήριο – Αφίσα: Ιφιγένεια Παπαματθαιάκη
- Φωτισμός: Madyano Normano
- Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καβουτσιώτης
- Παραγωγή: Ομάδα Εκτός των Τειχών
Πληροφορίες
📍 Θέατρο Actina, Άννης Κομνηνής 8, Ιωάννινα
📧 [email protected]
🎟️ Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (μειωμένο για άνεργους, ΑμεΑ, φοιτητές και πολύτεκνους)