Το γαρ πολύ της θλίψεως… ή το κατάντημα της πολιτικής!

Η διαπροσωπική επικοινωνία με τους πολίτες ήταν πάντοτε το… ατού κάθε πολιτικού! Υπήρξαν πολιτικοί σε τούτο τον τόπο που οι πολίτες τους θεωρούσαν τόσο δικούς τους, που τους αποκαλούσαν με το μικρό τους όνομα. Σήμερα λίγοι έχουν αυτό το προνόμιο.. Το χειρότερο όμως είναι ότι ορισμένοι θέλουν να αναγάγουν την επικοινωνία σε πολιτική, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε απλά στο… κατάντημα! Γιατί στα αλήθεια ποιος σοβαρός άνθρωπος, που κατά τ’ άλλα θέλει να σώσει την Ήπειρο, θα δημιουργούσε… μείζον θέμα για ένα αίτημα φιλίας!!!

Η διαπροσωπική επικοινωνία βέβαια, στη σημερινή εποχή διέπεται, ως ένα βαθμό, από την τεχνολογία! Οι περισσότεροι πολιτικοί αλλά και οι φιλοδοξούντες έχουν παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Άλλοι ακολουθούν την αρχή «μέτρον άριστον» κι άλλοι πάλι τη νεοελληνική «παν μέτρον άριστον».

Βέβαια υπάρχει κι εκείνη η μερίδα, που αρέσκεται να πιστεύει ότι ο αριθμός των διαδικτυακών φίλων μεταφράζεται σε… ψήφους, ότι η προβολή και το σχόλιο σε μια διαδικτυακή «ατάκα»… θα εισπραχθεί ως σταυρός προτίμησης στην κάλπη!

Ακόμα χειρότερα, τώρα τελευταία γνωρίσαμε και την άλλη κατηγορία! Εκείνη που πιστεύει ότι η… «διαδικτυακή του δραστηριότητα παρακολουθείται» από, προφανώς, άγνωστες -σκοτεινές δυνάμεις, για να καταγράψουν «ποιοι από τους Ηπειρώτες κάνουν like, ποιοι γράφουν θετικά σχόλια και ποιοι δηλώνουν ότι θα παρευρεθούν σε εκδηλώσεις», ώστε οι άνθρωποι αυτοί να… «παρενοχληθούν και να απειληθούν»!

Η μανία καταδιώξεως μάλιστα, αναμειγνύεται με ολίγη δημοκρατία, μια δόση διαπλοκής ΜΜΕ με την πολιτική εξουσία –τι πρωτότυπο- και μπόλικη φαντασία! Κι έτσι κάπως φτιάχνεται το νικητήριο – δισέλιδο – πιάτο του master chef!

Ανακοίνωση δύο σελίδων για να μεμφθεί κάποιος το γεγονός ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Αλέκος Καχριμάνης, έκανε (ηθελημένα ή άθελα, σημασία δεν έχει) αίτημα φιλίας σε μια σελίδα στο facebook και μετά, το ακύρωσε!

Μάλιστα ο… συντάκτης του δισέλιδου απειλεί και με … νομικές κινήσεις γιατί ο Περιφερειάρχης… περιηγήθηκε στη –δημόσια- σελίδα του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης!

Ο ίδιος άνθρωπος, που ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία ως ένας ακόμη σωτήρας της Ηπείρου, δηλώνει ότι η σελίδα του θα εξακολουθήσει να είναι ανοιχτή σε όλους αλλά συμπληρώνει ότι η παρενόχληση και η παρακολούθηση των φρονημάτων των πολιτών αποτελεί μέγιστο πολιτικό ολίσθημα και καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών και τους καλεί να προσφύγουν στα αρμόδια όργανα της πολιτείας!!

Εντάξει…

Κάποτε στην πολιτική σκηνή ακόμη και στην πολιτική αντιπαράθεση, κυριαρχούσαν ζητήματα ότι η Εγνατία Οδός, η Ιόνια, η λίμνη, τα προβλήματα στην μεθόριο, ο πρωτογενής τομέας, η ανεργία, η άρση της απομόνωσης…

Σήμερα κυριαρχεί ένα αίτημα φιλίας στο Facebook… Με περιτύλιγμα!

Κι είναι ακόμη μακριά οι εκλογές, οπότε απομένει να δούμε πολλά… Εκτός κι αν επικρατήσει η κοινή λογική ώστε να μπει φρένο στο κατάντημα!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ