Το ΕΣΠΑ, ο βιολογικός και… ο έπαινος!

Ως δημόσιο έπαινο προς την ίδια ερμηνεύει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων την αναφορά του Πρωθυπουργού στις χρηματοδοτήσεις που ενέκρινε η κυβέρνηση και στα έργα που εκτελούνται στην Ήπειρο.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι οι αναφορές αυτές αποτελούν την καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις επιδόσεις της!

Τι είπε λοιπόν ο Πρωθυπουργός;

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε έναν μικρό απολογισμό για την Κυβέρνηση, με αναφορές στις χρηματοδοτήσεις που έφτασαν στην περιοχή.

Ανέφερε λοιπόν: «Επιτρέψτε μου να εξειδικεύσω ορισμένα σημεία που δείχνουν την αποτελεσματική δουλειά που έχουμε κάνει σε όλη την Ελλάδα αλλά και εδώ στην Ήπειρο. Ξέρετε ότι έχει γίνει μία πολύ σπουδαία προσπάθεια. Θέλω όμως να αναφερθώ σε ορισμένα κρίσιμα έργα που είναι κομβικής σημασίας για κάθε Γιαννιώτισσα και κάθε Γιαννιώτη, για κάθε Ηπειρώτισσα και κάθε Ηπειρώτη. Θέλω να ξεκινήσω από το πλέον κομβικό που αφορά τους διαθέσιμους πόρους. Από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα στο Δήμο Ιωαννιτών την τετραετία 2015-2019 ύψους 137 εκατομμυρίων ευρώ δηλαδή τρεισίμισι φορές περισσότερα από την τετραετία 2010-2014 που ήταν μόλις 38 εκατομμύρια ευρώ. Σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ηπείρου από το ΕΣΠΑ εγκρίθηκαν νέα έργα ύψους 463 εκατομμυρίων ευρώ, άρα επίσης τρεισίμισι φορές περισσότερα από ότι την τετραετία 10-14. Αυτό ήταν στρατηγική μας επιλογή, δεν ήταν τυχαίο».

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός μίλησε για το Προεδρικό Διάταγμα Λίμνης και την σημασία του και συμπλήρωσε: «Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε το έργο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των λυμάτων με συνολικό προυπολογισμό 36 εκατομμύρια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αναβάθμιση βιολογικού καθαρισμού στην χώρα καθώς περιλαμβάνει το 100% της επέκτασης, ικανοποιεί πλήρως τα αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας και φυσικά τον απώτερο στόχο μας που είναι η προστασία της λίμνης».

Αυτή την αναφορά λοιπόν η Δημοτική Αρχή την ερμηνεύει ως δημόσιο έπαινο προς το έργο της!

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ο δημόσιος έπαινος του Πρωθυπουργού στο Δήμο Ιωαννιτών για τα 137 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή για νέα έργα, και η αναφορά του στο μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΙ που περιλαμβάνει την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού και την κατασκευή νέων δικτύων αποχέτευσης ως «το μεγαλύτερο τέτοιο έργο που γίνεται στη χώρα, με καθοριστική συμβολή στην προστασία της λίμνης Παμβώτιδας», είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους αμφισβητούν τις επιδόσεις της Δημοτικής Αρχής στην εξασφάλιση πόρων και την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ