Το ΕΚΙ για το κρούσμα σε σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων

covid test

Αποδέκτης καταγγελιών για ανεπαρκή προστασία εργαζομένων μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων έγινε το Εργατικό Κέντρο.

Όπως αναφέρει, εργαζόμενος στην επιχείρηση που σχετιζόταν με διαγνωσμένο θετικό κρούσμα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό.

Ο ίδιος είχε θέσει τον εαυτό του σε καραντίνα ενημερώνοντας την επιχείρηση και τις αρμόδιες αρχές από την στιγμή που πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος είχε βρεθεί θετικό την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου.

Ο εργαζόμενος βρέθηκε θετικός μία βδομάδα αργότερα.

Όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο σε όλη αυτή τη χρονική περίοδο δεν πάρθηκε κανένα πρόσθετο μέτρο προστασίας των εργαζομένων στο χώρο εργασίας του.

Πραγματοποιήθηκε μόνο μία απολύμανση την προηγούμενη Κυριακή μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος.

Στους εργαζόμενους ζητήθηκε να εργαστούν κανονικά τη Δευτέρα.

Παρά τις επίμονες αιτήσεις των εργαζομένων να πραγματοποιηθούν και σε αυτούς τεστ διάγνωσης του κορωνοϊού η εργοδοσία αντέτεινε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αφού φορούσαν μάσκα και απαίτησε να αποκρύψουν το περιστατικό ακόμη και από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Μόνο μετά την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων η εργοδοσία εξαναγκάστηκε να προβεί στην πραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ στο σύνολο των εργαζομένων, αρνήθηκε την αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος μέχρις ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα,  ενώ επίπληξε τους εργαζόμενους “γιατί ανακατεύουν το Εργατικό Κέντρο”.

Όπως τονίζει το ΕΚΙ στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ αρνείται την πραγματοποίηση μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ ως ένα από τα βασικά μέτρα προστασίας της υγείας του λαού από την πανδημία.

«Έχουν μετατρέψει τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε λάστιχο στο όνομά της ανάκαμψης της οικονομίας. Μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση με τις παλινωδίες και τα ημίμετρα, κινούμενη με τη λογική κόστους οφέλους φέρει την ευθύνη στο ακέραιο για την εξάπλωση του κορωνοϊού», υπογραμμίζει στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ