Το ΔΗΠΕΘΕ πάει φυλακές!

Με μια ξεχωριστή δράση το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων συμμετέχει στην 1η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων.

Η δράση θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας του ΔΗΠΕΘΕ με τη Διεύθυνση των φυλακών, καθώς είναι η 4η φορά τα τελευταία τρία χρόνια που πρωτοβουλία του Δημοτικού θεάτρου, υλοποιείται στο Κατάστημα Κράτησης.

«Πρόκειται για μια διαφορετική πρωτοβουλία του Δημοτικού Θεάτρου, η οποία υλοποιείται με τη συμμετοχή συντελεστών του, συνεργατών του και του ΙΕΚ Δέλτα, το οποίο και ευχαριστούμε για την προετοιμασία των γευμάτων», όπως αναφέρει σε δήλωσή της, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, Αλέκα Βακαλοπούλου.

Αυτή τη φορά, το ΔΗΠΕΘΕ οργανώνει μια γιορτή όπου οι καλλιτεχνικοί συνεργάτες του, εντός του χώρου των φυλακών θα μοιραστούν γεύσεις, λογοτεχνικά κείμενα και μουσικές από χώρες καταγωγής των κρατουμένων, όπως η Ελλάδα, η Αλβανία, η Τουρκία, το Πακιστάν κλπ.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια της δράσης είναι της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του ΔΗΠΕΘΕ, Ελένης Δημοπούλου και της Λίας Δήμου. Κείμενα διαβάζουν οι: Κατερίνα Ζάχου, Δημήτρης Παπανικολάου, Ελένη Δημοπούλου και Γιάννα Κούλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ