Το Δημοτικό Οδοντιατρείο είναι γεγονός.. Οι παροχές, οι δικαιούχοι

DIM ODONT1

DIM ODONT1

Πρεμιέρα έκανε το Δημοτικό Οδοντιατρείο, μία νέα δομή που συμπληρώνει το δίχτυ προστασίας που έχει απλώσει στα Γιάννινα, ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου.

Το οδοντιατρείο εγκαινιάστηκε και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης έκανε μία σύντομη αναφορά στο έργο και τις δράσεις που υλοποιούνται μέχρι σήμερα, όπως είναι το δημοτικό ιατρείο και φαρμακείο και τόνισε ότι το οδοντιατρείο θα προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Τη λειτουργία του χαιρέτισε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ενώ για μια υπέροχη πρωτοβουλία έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Μάξιμος ο οποίος έκανε και την τελετή των εγκαινίων.

DIM ODONT2

Παροχές

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο Ιωαννίνων θα παρέχει δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων, όπως καθορίζονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας. Η οδοντιατρική περίθαλψη που παρέχεται από το Δημοτικό Οδοντιατρείο αφορά τις ακόλουθες εργασίες:
1. Εμφράξεις (σφραγίσματα)
2. Εξαγωγές οδόντων
3. Ενδοοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις)
4. Διάνοιξη αποστημάτων
Και όποια άλλη εργασία είναι εφικτή.

Δικαιούχοι

Δικαιούχοι των υπηρεσιών του Δημοτικού Οδοντιατρείου Αλληλεγγύης, όπως και των Δημοτικών Ιατρείων Αλληλεγγύης Ιωαννίνων «Νίκος Σκοπούλης» και του Δημοτικού Φαρμακείου Αλληλεγγύης είναι οι κάτοχοι της Ειδικής Κάρτας Παροχών Υγείας που εκδίδεται από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α..

Η Κάρτα αυτή παρέχεται σε δημότες ή μόνιμους κατοίκους της πόλης και σε μετανάστες, σύμφωνα με ειδικώς καθορισμένα κριτήρια τα οποία αξιολογούνται από την Επιτροπή Διοίκησης.

Το Οδοντιατρείο λειτουργεί καθημερινά από 8:00 π.μ έως 11:00.

Υπάρχει Οδοντίατρος με σύμβαση παροχής υπηρεσιών σε μόνιμη βάση.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ