Το… διεθνές αεροδρόμιο και οι πανάκριβες πτήσεις!

ptiseis kostos

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων… Διεθνές θέλουν να το λένε κάποιοι, παρότι η χώρα διαθέτει ένα και μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο και είναι το «Ελ. Βενιζέλος».. Ούτε καν της Θεσσαλονίκης. (Η κατάταξη των αεροδρομίων ΕΔΩ).

Κανένα θέμα όμως, άλλωστε δεν είναι αυτό το πρόβλημα του αεροδρομίου!

Στο αεροδρόμιο λοιπόν για το οποίο το ελληνικό κράτος επένδυσε πάνω από 20 εκατομμύρια εξακολουθεί να γίνεται μία και μοναδική πτήση. Αυτή από την Αθήνα, με εξαίρεση το διάστημα του καλοκαιριού όπου φιλοξενούνται και οι τσάρτερ.

Τακτική πτήση παραμένει μόνο μία.

Και το κόστος για την μετακίνηση μπορεί να είναι το μοναδικό που φέρνει το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων κοντά στα πραγματικά διεθνή!

Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Ιωάννινα- Αθήνα με επιστροφή 207 ευρώ!

Κέρκυρα- Αθήνα με επιστροφή 92 ευρώ!

Αθήνα- Λονδίνο με επιστροφή 179 ευρώ!

Και δεν μιλάμε για διαφορετικές αεροπορικές εταιρείες αλλά για την ίδια και στις τρεις περιπτώσεις. Την Aegean!

Το εύκολο και απλό που μπορεί να πει ο καθένας είναι… ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης.

Όμως υπάρχει και ο… νόμος του ανταγωνισμού.

Στην Κέρκυρα και το Λονδίνο για παράδειγμα δεν πετάει μόνο η Aegean… Και φυσικά όποιος αναζητήσει μπορεί να βρει ακόμη φτηνότερα εισιτήρια.

Για να ταξιδέψει όμως από τα Γιάννινα στην Αθήνα η μόνη εναλλακτική είναι το λεωφορείο. Οπότε ελλείψει ανταγωνισμού οι τιμές πετούν στα ίδια ύψη με τα αεροσκάφη.

Καλό και θεμιτό λοιπόν να ζητούνται εταιρείες χαμηλού κόστους για διεθνείς πτήσεις, αλλά εξίσου καλό θα είναι να πυκνώσουν και να γίνουν φτηνότερες οι πτήσεις από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ