Το χορευτικό του Δήμου στην ετήσια εκδήλωση

XOREYTIKO_DHMOYΤην 14η συνεχόμενη ετήσια θεματική μουσικοχορευτική παραγωγή του, πραγματοποιεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, στις 7 μ.μ., το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Τα 16 επιμέρους Τμήματα που το απαρτίζουν θα παρουσιάσουν τις εξής θεματικές ενότητες.

Οι μεγαλύτερες ηλικίες θα πραγματευτούν επί σκηνής το θέμα της Ξενιτιάς υπό τον τίτλο “Της Ξενιτιάς τα βάσανα εγώ θα τραγουδήσω”. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας αυτών ακριβώς των δυσβάσταχτων βασάνων, που πλήρωσε πολλές φορές με τη ζωή του ο Έλληνας, γράφτηκαν θαυμάσια δημοτικά τραγούδια που θα ερμηνεύσουν και θα χορέψουν οι χορευτές του Συγκροτήματος. Η αναφορά τους θα είναι στο Πωγώνι, το Ζαγόρι και την Κόνιτσα της Ηπείρου, σε περιοχές της Θράκης και στη Λέρο.

Οι μικρότερες ηλικίες, που εδώ και χρόνια αναπτύσσουν τη δική τους θεματολογία βάση του μακροχρόνιου προγραμματισμού, θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια που έχουν αναφορά στα ζώα υπό τον τίτλο: “Μια φορά κι έναν καιρό μπήκε ο γάτος στο χορό”.

Με τη συγκεκριμένη παράσταση το Τμήμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29 Απριλίου) ενώ την αφιερώνει στην μνήμη της μεγάλης Κυρίας της Παράδοσης, Δόμνας Σαμίου, που “έφυγε” πριν από λίγο καιρό.

Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Διδασκαλία χορών και τραγουδιών – επιμέλεια κειμένων – προγραμμάτων: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας, Βασίλης Ράπτης (Καθηγητές Φυσικής Αγωγής).

Μουσικοί: Θωμάς Χαλιγιάννης (κλαρίνο), Γιώργος Μπέλλος (κλαρίνο, καβάλι), Βασίλης Παπαγεωργίου (κλαρίνο), Γιώργος Πατσούρας (τραγούδι), Διαμαντής Παπαναστασίου (κρουστά), Βασίλης Τσίκας (λαούτο), Σωτήρης Κατσούρας (βιολί), Γιάννης Λύτος (ακορντεόν), Κατερίνα Κωνσταντίνου (τραγούδι)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ