Το Χαμόγελο του Παιδιού στα παιδιά της Θεσπρωτίας

ipokratis ig1

ipokratis ig1

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Εθελοντικού Οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηγουμενίτσας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο, το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών και το ΠΕΔΥ Ηγουμενίτσας.

Το κινητό πολυϊατρείο, που εγκαταστάθηκε στην Ηγουμενίτσα για πέντε ημέρες έδωσε τη δυνατότητα σε 211 παιδιά/μαθητές της Α’θμιας εκπαίδευσης να εξεταστούν προληπτικά από εθελοντές ιατρούς, που συμμετείχαν στη δράση ανιδιοτελώς.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, που έδωσε τη δυνατότητα προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής εξέτασης σε όσα παιδιά το επιθυμούσαν, πραγματοποιήθηκαν 514 ιατρικές/ οδοντιατρικές εξετάσεις.

ipokratis ig2

«Ευχαριστούμε θερμά τους γιατρούς της πόλης μας, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά που προσήλθαν για προληπτική εξέταση, κλείνοντας τα ιατρεία τους και θυσιάζοντας προσωπικό τους χρόνο. Η βοήθεια τους υπήρξε πραγματικά πολύτιμη, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η δράση.

Επιπλέον θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Φιλιατών, που άμεσα κινητοποίησε όλους τους μηχανισμούς προκειμένου να μεταφερθούν τα παιδιά του Οικοτροφείου Φιλιατών προς ιατρική / οδοντιατρική εξέταση στον «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Ηγουμενίτσα, καθώς και την Α’θμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας και τους δασκάλους, που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα του εθελοντικού οργανισμού «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και βοήθησαν να ενημερωθούν για την δράση οι μικροί μαθητές.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εθελοντικό Οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και στο προσωπικό του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ», που πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει στην περιοχή μας τη δράση και να μας ευαισθητοποιήσει ως προς την προληπτική ιατρική», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ