Το ατόπημα της Πυροσβεστικής..

twit pir

Στην Πυροσβεστική φαίνεται ότι υπάρχει γενικότερο θέμα με τα κοινωνικά δίκτυα. Και φροντίζουν να το αποδεικνύουν συχνά- πυκνά.

Μόνο που τώρα δεν πρόκειται για ατόπημα κάποιου αξιωματικού μέσω του προσωπικού του λογαριασμού αλλά για τον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος στο Twitter.

Ο λογαριασμός αυτός αποτελεί και το μοναδικό επίσημο δίαυλο ενημέρωσης αφού για το Πυροσβεστικό Σώμα η έννοια των γραφείων τύπου στα πρότυπα της Αστυνομίας παραμένει άγνωστη.

Λίγα λεπτά μετά τις έξι, την ώρα ουσιαστικά που το ελικόπτερο προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το Πυροσβεστικό Σώμα προχώρησε στη δεύτερη ανάρτηση για το συμβάν των Τζουμέρκων αναφέροντας ότι «ανασύρθηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις».

Με απλά λόγια και για όσους παρακολουθούν τις αναρτήσεις αυτό σήμαινε νεκρός.

Η Πυροσβεστική λοιπόν έκανε γνωστό στο πανελλήνιο ότι ένα παιδί 21 ετών είναι νεκρό πριν ακόμη ενημερωθεί η οικογένειά του και πριν φτάσει στο Νοσοκομείο.

Ο θάνατος του 21χρονου επιβεβαιώθηκε από τους γιατρούς σχεδόν τρεις ώρες αργότερα. Ήταν τρεις ώρες αγωνίας και μεγάλης προσπάθειας για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η Πυροσβεστική ωστόσο τα είχε κάνει ήδη μαντάρα..

Το ατόπημα αυτό μπορεί να σταθεί η αφορμή για να επανεξετάσει τον τρόπο ενημέρωσης και κυρίως η ενημέρωση να αποκεντρωθεί όπως πολύ πετυχημένα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά έχει πράξει η Ελληνική Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ