Το Αγροτοδιατροφικό Πάρκο μένει στα χαρτιά

Η δημιουργία Αγροδιατροφικού Πάρκου, στο πλαίσιο ενοποίησης του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο ήταν ένα από τα μεγαλεπίβολο σχέδιο που είχαν ανακοινωθεί.

Ωστόσο δεν φαίνεται πλέον να είναι στις προτεραιότητες της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.

Με αφορμή τις καθυστερήσεις ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, απέστειλε έγγραφο παρέμβασης προς τα συναρμόδια Υπουργία. Πιο συγκεκριμένα, η επιστολή είχε ως παραλήπτες την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάκη Βορίδη.

Στην επιστολή ο Δήμαρχος Αρταίων, ζητούσε την άμεση σύσκεψη εργασίας για το θέμα, προκειμένου το σημαντικό αυτό έργο να πάρει μπροστά.

Και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην παρέμβασή του « Ο σχεδιασμός του όλου εγχειρήματος είναι κομβικής σημασίας για την περιοχή μας, αλλά και για το νέο Πανεπιστήμιο.

Το Πάρκο αναμένεται να προσφέρει έρευνα και καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα προσφέροντας σημαντική τεχνογνωσία στο Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές με τη δημιουργία του, θα μπορέσουν να πειραματιστούν σε νέες καλλιέργειες, αλλά και πρωτοπόρες πρακτικές αναφορικά με τη ζωική παραγωγή, χρησιμοποιώντας νέες σύγχρονες μεθόδους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ