Το «αγκάθι» των αντιπεριφερειαρχώv

ekloges ken

Η Ν.Δ. εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ώστε να είναι έτοιμη για τις εκλογές, με τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη αλλά και τον Θανάση Νέζη από πλευράς Μαξίμου να κάνουν τις επαφές ανά την Ελλάδα για τις τελικές αποφάσεις.

Πλέον η διαδικασία έχει προχωρήσει τόσο πολύ που τα ψηφοδέλτια είναι πια «θέμα Μητσοτάκη», καθώς πρέπει ο ίδιος να δει ονόματα και να κάνει τελικές επιλογές εκεί που πρέπει. Κατά πληροφορίες, αυτό θα γίνει άμεσα και σίγουρα μέσα στον Ιούλιο.

Ένα «αγκάθι» που πρέπει να λυθεί έχει να κάνει με τους αντιπεριφερειάρχες. Σε πολλές περιπτώσεις η Ν.Δ. θέλει να έχει στα ψηφοδέλτιά της επιτυχημένους αυτοδιοικητικούς με ερείσματα στις τοπικές κοινωνίες. Το θέμα είναι να βρεθεί η χρυσή τομή με τους περιφερειάρχες, που σίγουρα δεν θα θέλουν τα δυνατά τους «χαρτιά», ενόψει των δικών τους εκλογών τον Οκτώβριο του 2023, να πέφτουν στην μάχη των εθνικών εκλογών και –εάν εκλεγούν– να εγκαταλείπουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Η ισορροπία είναι λεπτή, αλλά και η εντολή το ίδιο: συστρατευόμαστε όλοι για τη μάχη των εθνικών εκλογών.

ΠΗΓΗ: Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ