Το Άγιο Φως θα φτάσει και στα Γιάννινα

AGIO-FOS-GIANNINA02

Και στα Γιάννινα αναμένεται να φτάσει φέτος το Άγιο Φως. Αυτό που δυσχεραίνει την μεταφορά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι η αλλαγή ώρας στην τέλεση της Ανάστασης.

Ωστόσο θα γίνει κάθε προσπάθεια το φως της Ανάστασης να ταξιδέψει σε όσο το δυνατό περισσότερους προορισμούς.

Στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ όπως έχει ήδη γίνει γνωστό θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον απόδημο ελληνισμό και την εκκλησιαστική διπλωματία Κωνσταντίνο Βλάση.

Από κει θα ξεκινήσει το ταξίδι για διάφορους προορισμούς της χώρας.

Τη μεταφορά του Αγίου Φωτός αναλαμβάνουν δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean airlines και η Sky express, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Βλάση.

Ανάμεσα στις πόλεις που έχουν «κλειδώσει» , με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, για την αεροπορική παραλαβή του Αγίου Φωτός είναι: η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Κως, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα.

Τα κριτήρια επιλογής φέρεται να συνδυάζουν πληθυσμιακές παραμέτρους με τις δυνατότητες των αεροπορικών εταιρειών, ενώ σε κάποιες άλλες πόλεις, η μεταφορά σχεδιάζεται να γίνει οδικώς, όπως, για παράδειγμα, σε αυτές τις Πελοποννήσου, παράλληλα με την αεροπορική άφιξη. Οι αρμόδιοι υπολογίζουν ότι μέσα σε τρεις ώρες η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί στις προγραμματισμένες περιοχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ